Hier zijn 6 redenen waarom elke man voortaan zittend moet gaan plassen

Beeld: Hanna Whittle

Waarom doen we dit niet allang?

1) De zitplassende man is de enige man die niet de hele dag rondloopt met pis op z'n broek

Als je ook maar een heel klein beetje waarde hecht aan het concept 'hygiëne', dan is zittend plassen eigenlijk de enige realistische optie die een man heeft. Een man die staand plast in een boxershort of korte broek, voelt namelijk duizenden piepkleine druppeltjes blaasvocht over z'n blote been gesprenkeld worden. Dus als staande plasser LOOP JE ALTIJD ROND MET PIS OP JE BROEK OF BEEN. Dat is toch onhygiënisch?! Of, zoals het genoemd wordt door urologen: "Zo fucking goor, I can't."

2) Staand plassen impliceert dat mannen kunnen mikken, wat absoluut niet het geval is

Laten we eerlijk zijn: staand plassen is eigenlijk met je piemel als een hogedrukspuit in de rondte sproeien tot je blaas weer opgelucht adem kan halen. Met een beeeeetje geluk kletteren er nog wat druppels in de wc-pot ook. De hoeveelheden zeik die je wekelijks op muren en vloeren van wc's spuit kunnen de hele Limoncello-afdeling van je lokale Gall & Gall vullen.

3) Even wat tijd voor jezelf

Live a little! Neem plaats op de pot, pak je telefoon en werk wat achterstallige email bij, zoals die Datumprikker over de crematie van oma. Oké het is niet superfijn om op een openbare toiletbril plaats te nemen, maar vergeet niet dat vrouwen dagelijks kampen met dit probleem, dus accepteer maar dat je billen soms hetzelfde oppervlak moeten raken als die van Dreadlock David van ICT.

4) Even wat minder kanker

Onderzoek wijst uit, en waar ik zeg "onderzoek" bedoel ik "ff snel een beetje googelen", dat de zitplasser minder kans heeft op prostaatkanker. Maar oké, sinds wanneer gaan we letten op dingen waar je kanker van krijgt? Next.

5) Zitplasser is een dom scheldwoord geworden dat we kunnen tegengaan

Het woord 'zitplasser' is in bepaalde zielige kringen een denigrerende benaming geworden voor wat neerkomt op 'man met hart'. Zittend plassen wordt door deze vaak rechtse idioten gelinkt aan zwakte van karakter, omdat vrouwen zittend plassen, en de vrouw door deze moderne Westerlingen nog altijd wordt gezien als het zwakke geslacht. Het zou echt mooi zijn als dit domme scheldwoord wordt uitgeroeid, door massaal zittend te gaan plassen dus.

Oh en vrouwen en homo's die zitplassende mannen zwakkelingen vinden: geniet van jullie échte man, die 's nachts na het plassen tegen je aan gaat liggen met duizenden kleine pisspetters op z'n benen. 💋