Dit zijn de ziektes waar wij over 50 jaar aan zullen sterven

Het goede nieuws is dat trendwatchers voorspellen dat er over vijftig jaar een genezing is voor de meest voorkomende doodsoorzaken (zoals kanker, aids en gluten). Het slechte nieuws is dat er allerlei nieuwe ziektes bij gaan komen vanwege onze verslaving aan smartphones en tablets. BEREID JE MAAR VOOR!

1) Nekkitis

Nekkitis ontstaat door jarenlang verveeld en met een gebogen nek naar je mobieltje te hebben gestaard. Vergeet je geodriehoek: in de toekomst leren onze kinderen tijdens wiskundelessen wat een hoek van 90 graden is dankzij educatieve rondleidingen door nekkitis-ziekenhuizen.

2) Vloggel

Vloggel (latijn: Enzo Knollaria) is een serieuze afwijking aan de arm. Het ledemaat van de patiënt is zo vergroeid dat hij altijd een mobieltje vast lijkt te houden om zijn gezicht te filmen. En dat terwijl het gezicht inmiddels ouder is dan 30 (oftewel: een gezicht dat verboden is voor publicatie op het internet sinds de selfiewet van 2021).

3) Duckfacitus

Het maatschappelijke debat over duckfacitis leek met de dag meer te polariseren. Mannen riepen dat de vrouwen er zelf om hebben gevraagd, terwijl feministen zich hardop afvroegen waarom mannen niet ook getroffen zijn door een gezichtsafwijking. De gehele eendengemeenschap was opvallend afwezig tijdens deze nationale discussie.

4) Deukneus

Mensen laten zo vaak hun telefoon op hun neus vallen in bed, dat het door de decennia heen steeds normaler wordt dat mensen rondlopen met een neus alsof ze jarenlang hebben samengewoond met Badr Hari.

5) Instagram-staar

Door het veelvuldige gebruik van Instagram-filters kunnen onze ogen niet meer verwerken hoe lelijk de echte wereld is. Mensen met Instagram-staar moeten met speciale, getinte brilglazen rondlopen die alleen te koop zijn bij de thuiszorgwinkel. Als deze bril afvalt, tijdens bijvoorbeeld een schermutseling, krijgen deze mensen vaak direct een beroerte en rennen ze gillend voor een geluidloze hoovertram.

6) Poepmuil

Niemand die over 50 jaar nog na kan vertellen hoe het was om zónder telefoon op de pot te zitten. Het is echter pas recentelijk bekend geworden dat verse poepbacteriën en de huidschilfers op onze telefoon samen voor een wonderbaarlijke chemische reactie zorgen wanneer we ze inademen. Door deze chemische reactie meurt iedereen die met z'n telefoon kakt permanent uit z'n mond. Naar stront.

7) Roodbuik

Deze huidziekte manifesteert zich in de vorm van gloeiende dieprode plekken op je buik in de vorm van een iets te zware Acer-laptop die je nog steeds aan het afbetalen bent bij de Wehkamp.