Het bikiniseizoen zit er weer op: zo krijg je je wintervet weer terug

Je hebt het afgelopen voorjaar alles gedaan om je overtollige pondjes kwijt te raken voor de zomer, maar hoe krijg je dat waardevolle wintervet weer terug? Hier zijn een paar handige tips om zo snel mogelijk weer van je knokige strandlijf af te komen.

💦 Vermijd al het water

Het aantal calorieën in water is nul. Blijf ervan af! Vervang al je water door milkshake. Los je bruistablet op in een milkshake, spoel je mond na het tandenpoetsen om met milkshake, zet thee met kokende milkshake. Wodka Spa Rood? Nee hoor, je loopt maar even langs de McDonald's met die fles Absolut.

🍕 Stop dat gedonder met caloriearm eten

Dat je wel een wintervetje kunt gebruiken, betekent niet dat je meteen een jaarabonnement hoeft te nemen op de KFC. Neem gewoon je vertrouwde maaltijdsalade als basis, en vervang alle ingrediënten één voor één door M&M's. Stukje sla? Groene M&M. Stukje tomaat? Rode M&M. Stukje gele paprika? Je begint het te begrijpen. Als dressing kun je het vet gebruiken dat van een pizza af komt druipen. Garneer je salade ten slotte door diezelfde pizza erbovenop te leggen.

🔪 Spread (naast de chocopasta) the word

Als je vrienden allemaal weten dat je aan probeert te komen dan motiveert dat, want je wilt ze niet teleurstellen door in een restaurant alleen een licht pompoensoepje te bestellen. Als iedereen weet van je behoefte aan een wiebelende laag wintervet, is het veel moeilijker om de handdoek in de ring te gooien (en niet alleen omdat je die handdoek nodig hebt om het donutglazuur uit je mondhoeken te vegen). Maar motivatie is niet het enige voordeel van het informeren van je vrienden: als ze weten dat je dik wilt worden, kunnen ze je hierbij gaan steunen, bijvoorbeeld door je sportschoolpasje uit het raam te frisbeeën of anabolen door je mayonaise te raspen.

❌🍑🍆 Stop onmiddellijk met seks

Je verbrandt tijdens de seks gemiddeld zes calorieën per minuut, dus kijk hier alsjeblieft mee uit! Met een stevige uitwoonbeurt verbrand je al snel een pak LU Choco Prince, terwijl je tijdens de lunch zo gezwoegd hebt om die in z’n geheel weg te krijgen. Dat is gewoon zonde van je harde werk. Dus kap met seks. En mocht je je vleselijke behoeftes niet zo makkelijk opzij kunnen zetten, ga dan op een internetforum over seksproblemen op zoek naar een sekspartner die lijdt aan vroegtijdige orgasmes.

🆙 Neem die rotlift

Liften zijn echt vreselijk: ze hebben onflatteuze belichting, de knopjes zijn goor en als je echt pech hebt raak je met andere liftgebruikers aan de praat over koetjes en kalfjes. Voor je het weet hoor je iemand de saaiste zin op aarde zeggen: "Het is warm voor deze tijd van het jaar." Probeer daar nog maar eens van bij te komen. De verleiding om altijd de trap te nemen kan daarom groot zijn. Maar blijf sterk. Neem die lift! Voorkom dat je per ongeluk calorieën verbrandt, vergeet niet dat je werkt aan die speklaag voor de winter. En als je bang bent voor die liftgesprekjes over koetjes en kalfjes, zorg er dan voor dat je niet kunt praten omdat je je mond vol hebt, bijvoorbeeld met het vettige vlees van koetjes en kalfjes.