Vijf tips die je winterdip om zeep helpen

Het begint koud te worden, het is vroeg donker en je voelt je gewoon niet zo blij. Herkenbaar? Dan ligt de winterdip waarschijnlijk op de loer. Geen nood, hier een aantal goede tips om deze tijd van het jaar wat draaglijker te maken.

Sporten

Door te sporten maken je hersenen endorfine aan, een stofje waardoor je je gelukkiger voelt. Precies wat je nodig hebt in deze donkere tijd! Ga bijvoorbeeld na een nacht vorst aan de grond in je eentje schaatsen op dat afgelegen meertje in het bos. Of sta vroeg naast je bed voor een power workout en klim over het hek van het leeuwenverblijf in Artis met een pond rauw gehakt in je onderbroek. Gegarandeerd dat jij deze winter geen last hebt van een dipje!

Reizen

Reizen, heerlijk! Even ontsnappen uit ons koude kikkerlandje om die batterij weer op te laden, wie wil dat nu niet? Boek een wandeltocht over de broeierige, verlaten mijnenvelden van Vietnam na zonsondergang. Of trek je bikini aan en paradeer schaars gekleed over de zonnige boulevard van de Syrische stad Aleppo terwijl je lonkt naar IS-strijders. Stort je in deze nieuwe avonturen en binnen de kortste keren weet je niet eens meer wat een winterdip is.

Warm bad

Een simpele manier om de wereld om je heen tijdelijk te vergeten is een warm bad. Om tot rust te komen sprenkel je een aromatische olie met lavendelextract in het water. Dit maakt je huid bovendien heerlijk zacht. Wil je jezelf echt verwennen en even totaal niet bezig zijn met die winterdip? Doe er dan ook een broodrooster bij. Enjoy!

Zonlicht

Zonlicht is belangrijk bij het bestrijden van een winterdip. Een beetje extra zonlicht is al voldoende om je gemoedstoestand te verbeteren. Eet dat lunchpakketje eens buiten op, in plaats van achter je bureau. Of ga een uurtje met oordoppen in picknicken op een drukke spoorwegovergang in het heerlijke winterzonnetje. Winterdip? Waar dan?

Verdrijf de kou

Het kan zo simpel zijn: een vers bosje bloemen brengt het voorjaar in je huis en een playlist met vrolijke muziek helpt je aan een zonnig humeur. Maar het belangrijkste voor een zomerse sfeer is dat het nooit koud wordt in je huis. Houd ramen en deuren gesloten, zet alle gaspitten een paar uurtjes open en steek vervolgens een rustgevend sigaretje op. Bye bye bad mood!