Wat als we in een VVD-dictatuur zouden leven?

Beeld: Hanna Whittle

De VVD is al jaren de grootste partij, maar heeft nu D66 nog als bijzettafeltje en wat godvrezende christenen als voetveeg nodig om te kunnen regeren.

In wat voor nachtmerrie zouden we belanden als VVD'ers het in hun eentje voor het zeggen hadden?

1. Rutte geeft eindelijk toe dat de 1,4 miljard dividendbelasting beter besteed kan worden en stort het geld op zijn eigen rekening.

2. Vluchtelingen moeten bewijzen dat ze echte vluchtelingen zijn door eerst dood te gaan.

3. Nederlanders die met 130 km per uur over krakers heenrijden krijgen VIP-kaartjes voor een Toppers concert.

4. Vegans die meer dan één keer per dag over hun eetgewoonten beginnen, moeten een glas koeienmelk drinken terwijl iemand voor hun ogen alpaca's doodtrapt.

5. Blaricum wordt de hoofdstad van Nederland.

6. Het nationale uniform wordt een welvaartsbuik in een te strak wit overhemd boven een rode Gant-broek vol biervlekken.

7. Arme mensen krijgen een maand om rijk te worden anders moeten ze verplicht op hockey.

8. Feministen die hun mond niet houden, worden gehuisvest in Groningen vlak voor er weer nieuwe gasboringen van start gaan.

9. Het Wilhelmus, dat toch geen hond kende, wordt ingeruild voor Kedeng Kedeng van Guus Meeuwis.

10. Iemand een racist noemen wordt strafbaar, omdat racisme niet bestaat. Daders krijgen zweepslagen tijdens het katoen plukken in de Betuwe.

11. Geer en Goor worden ministers voor Cultuur en nemen meteen een wet aan om de Gouden Koets te vervangen door de bierfiets.

12. In iedere gemeente komt een steunpunt fraudehulpverlening om VVD'ers nog beter op weg te helpen tijdens het sjoemelen met belastingcenten.

13. Alles wat over klimaatverandering wordt geschreven ligt voortaan naast Harry Potter en Tolkien bij het fantasy assortiment van de Ako, omdat klimaatverandering een sprookje is.

14. Jort Kelder wordt een beschermde diersoort.

15. Het demonstratierecht is een groot goed. Tegenstanders van Zwarte Piet mogen daarom blijven demonstreren tijdens de Sinterklaasintocht. Vanaf de maan.