De VVD is een shit-partij, stem niet op ze

Beeld: Hanna Whittle en Marijtje Berghuis

Tegen elke partij is wel wat in te brengen (fuck da system, honey!) maar dat de VVD al jarenlang de allergrootste partij in Nederland is, is onbegrijpelijk en dit is waarom:

1) Deze partij is een broedplaats voor criminelen, fraudeurs, leugenaars, maniakken en vriendjespolitici
Er moesten nog nooit (oké sinds WOII) zoveel ministers en staatssecretarissen optyfen na politieke schandalen als tijdens Rutte II & III. En sorpresa, putas: de meesten waren VVD'ers!

 • Jeanine Hennis (zadelde een paar militairen op met goedkope, oude granaten en dat koste haar d'r baan en die soldaten wat ledematen)
 • Fred Teeven (lijkt uiteraard gewoon op een duim en werd betrapt op die smerige Teevendeal)
 • Ard van der Steur (wist dat Fred geld aan het overmaken was naar een crimineel)
 • Ivo Opstelten (deed mee met Fred tijdens het internetbankieren met een boef)
 • Frans Weekers (had gedonder met de Belastingdienst en ging daarom maar weg)
 • Halbe Zijlstra (moest zo nodig liegen over dat hij Poetin had ontmoet tijdens een nachtje sekscruisen in een Siberisch woud)

En dan hebben we de drie lokale VVD-politici die vorig jaar zijn veroordeeld wegens fraude nog niet meegeteld. Het gemiddelde vreemdgaande, beregeile stelletje tijdens Temptation Island houdt het nog langer vol dan een VVD'er. Sinds 1980 zijn er 118 VVD'ers in opspraak gekomen en de partij staat áltijd bovenaan in elk lijstje met foute politici.

2) Mark Rutte is sneaky en komt overal mee weg dankzij die grote, ongemeende grijns
Zijn tactiek? Gewoon altijd alles weglachen en blijven roepen dat Nederland toch 'zo'n verschrikkelijk gaaf land is!' Zijn mantra? Hij zegt altijd dat hij als premier 'de minister van Algemene Zaken, niet van álle zaken' is. Dus als het aan Mark ligt is racisme of het feit dat allochtonen en gehandicapten geen geschikte baan kunnen vinden geen taak van de overheid, dat los je zelf op. Niet zo lui, kom gewoon eens uit die slachtofferrolstoel!

Je kan veel van 'm zeggen maar een paar dingen doet 'ie supergoed: rijke Nederlanders rijk houden, ondanks dit toch heel veel arme stemmers voor zich winnen en áltijd de dans ontspringen als er een schuldige aangewezen moet worden na het zoveelste schandaal. Hij is verantwoordelijk voor al het gedonder waar het Nederlandse volk steen en been over klaagt en toch is zijn partij al jaren op rij het allergrootst. Chapeau honey!

3) Je hebt als millennial werkelijk geen ene reet aan deze partij
De VVD is niet je coole, liberale vriend. Als je minder dan 100k per jaar verdient, onder de 50 bent en om zaken als onderwijs en het milieu geeft, kom je er bekaaid vanaf. Lees dit maar ff:

 • De VVD zal vervuilers nooit willen laten betalen. Als excuus geven ze: 'wij hoeven niet het beste jongetje van de klas te zijn, als het milieu daar niks mee opschiet en Nederland er armer van wordt.' Lees: we zadelen iedereen onder de 30 ff op met een afstervende planeet, ciao!
 • Zelfde geldt voor hun latente dierenhaat: 'Als de overheid bepaalt dat varkens een beter leven moeten krijgen, dan kiest de varkenshouder de manier waarop hij dat wil bereiken.' Uiteindelijk mag boer Gert dus lekker zelf bepalen of die beesten 3 cm extra lebensraum krijgen.
 • Daarnaast hamert de VVD al een paar jaar op afschaffen van 'onzinstudies'. Als het ff kan zijn alle opleidingen straks rechtstreeks te koppelen aan een goedbetaalde baan, liefst ergens op de SnuifAs. Of zoals ze zelf zeggen: 'Onze kinderen moeten worden opgeleid voor een baan, niet voor een hobby.' Dat wordt lekker met z'n allen Commerciële Economie studeren, jongens!
 • Als je ff een paar stemwijzertjes gericht op grote studentensteden doet kom je er al gauw achter dat de VVD schijt heeft aan studentenwoningtekorten en niet wilt dat gemeentes hierin investeren. Blijf dus nog maar even bij je ma wonen.

4) De VVD hanteert een soort sluimerend racisme dat gevaarlijker is dan de aandachtshoerige vreemdelingenhaat waar de PVV zo mee te koop loopt
Wat is enger: Een gek die rustig op je af komt lopen met een zwiepend sashimi-mes of iemand die al de hele dag onder je bed ligt te wachten tot hij je kan verstikken met een hoofdkussen? Beter focus je je op die ratterige VVD'er die in z'n wit-oranje windjack onder je bed ligt te hijgen.

Vergeet nooit:

 • Dat de VVD de allergrootste partij van Nederland is en daarom ook automatisch de meeste macht heeft, klinkt als een open deur maar is echt iets om alert op te zijn
 • Dat er meerdere PVV'ers zijn opgestapt om zich bij de VVD te voegen, gewoon omdat ze racisme alleen chill vinden als het een beetje netjes en verkapt blijft
 • Dat de enige reden dat de VVD samenwerking met de PVV weigert is omdat tante Geert uit het Catshuis vertrok (omdat het CDA niet wilde korten op ontwikkelingsgeld) en het kabinet daardoor viel
 • Dat de VVD al jarenlang bezig is om racistische kiezers van de PVV af te snoepen en altijd even extra anti-islam een maandje voordat de verkiezingen beginnen, never forget 'pleur op!'
 • Dat er een VVD-raadslid in Friesland af moest treden omdat hij aan Zwarte Piet-demonstranten refereerde als 'n✭ger-fascisten in een relnichtbus'
 • Dat er een VVD-raadslid in Arnhem was dat beweerde dat 'slavernij niks met racisme te maken had'. Volgens deze man kwam het gewoon zo handig uit omdat de route tussen Afrika en Noord-Amerika gewoon de kortste was.
 • Dat er tijdens de vorige verkiezingsperiode een VVD-poster in Rotterdam hing waarop stond 'In Rotterdam spreken we Nederlands.'
 • Dat er vorig jaar tijdens de verkiezingsperiode een VVD-poster door het hele land hing met het ultradomme kutwoord 'kopvodden' erop
 • Dat het een VVD'er was die dat (uiteindelijk afgewezen) wetsvoorstel indiende waarmee Nederland basically Antillianen kon weren die hier wilden komen wonen, 'om te voorkomen dat ze hier in de criminaliteit terecht zouden komen'. Want zo gaat dat natuurlijk met élke Antilliaan...
 • Dat het Mark Ratte was die een hele lange brief aan 'het volk' schreef om te zeggen dat wij 'normaal moeten doen', geen commentaar op ons 'gave' land mogen hebben en ons 'gewoon even in moeten vechten' als we geen baan kunnen krijgen omdat onze achternaam Moussaoui of Nguyen is.

Wil je toch je stem verspillen aan een partij vol criminelen die voor jou willen bepalen wat normaal is? Trek wat lieslaarzen aan, stap in het riool, begeef je door de stront en stem op de VVD.