Dit zijn 4 aanstellerige huisdieren die onze vuurwerktraditie kapot willen maken!

Wow! De vuurwerkdiscussie wordt elk jaar weer heftiger, lijkt wel. Vooral huisdieren lijken massaal de straten op te gaan om tegen vuurwerk te protesteren. Of zijn het misschien alleen 'bepaalde' huisdieren?

Furby (Teckel, 6 jaar oud)
"Sinds ik een vuurwerkvonkje in m'n vacht kreeg in het Gelredome tijdens de I Am Sasha Fierce Tour van Beyoncé, is 31 december een helse dag voor mij. Natuurlijk slayde Bey dat concert, maar na het incident kon ik niet meer genieten. Ik was meteen zo angstig zodra ik ook maar een vonkje of vlammetje zag. En Single Ladies kan ik sindsdien ook niet meer luisteren zonder kippenvel te krijgen. En dat komt niet door die legendarische uithaal in het eerste couplet."

Bongo (Tibetaanse Mastiff, 8 jaar oud)
"Darling, luister. Ik durf de hele maand december m'n kennel gewoon écht niet uit! Ik weet dat Amsterdam een bruisende stad is. Maar dat gedonder buiten m'n penthouse leidt behoorlijk af als ik Pretty Little Liars probeer te bingen! Tegenwoordig beginnen die kids al met rotjes gooien als ik nog aan m'n jaarlijkse Royal Canin happy-singles-dinnerparty zit op Tweede Kerstdag. En laatst liep ik met m'n baasje door de Reguliers op een woensdagavond, op weg naar happy hour in de Exit, komt dat grut opeens aanzetten met zo'n voetzoeker! Ik wist niet waar ik het zoeken moest! Gelukkig had ik m'n laarsjes aan, maar als het aan mij lag was dat verbod er gisteren al!"

Tequila (Perzische Langhaar, 4 jaar oud)
"Vriendin, Amsterdam blijft toch een dorp. Ik bedoel, come on, kijk naar Bangkok of Sydney. Dat zijn pas wereldsteden. Ik ben de hele wereld over gevlogen en drie dingen zijn me altijd bijgebleven: De mannen in Sao Paolo, de mannen in Sydney en het feit dat ze in het buitenland hun vuurwerkshows echt op orde hebben, hahaha! Nee, maar ik meen het, pop. Een vast tijdstip, een vaste plek. Dat is toch hartstikke fab? Niks geen gedoe met hetero's die rotjes naar je gooien vanaf hun scooter. Ik ben helemaal klaar met die Hollandse tradities. Tel dat namelijk maar eens op bij die zompige oliebollen, goedkope champagne en die eeuwige klok op RTL4. Sorry, maar daar kom ik mijn vensterbank niet meer voor af hoor."

Benji (Maltezer Leeuwtje, 2 jaar oud)
"Er woont hier zo'n dikke meid bij ons op de gracht. Jaar of 14, tegen de 200 kilo, draagt alleen hele felle stretchkleding en zit de hele dag tv te kijken. Duidelijk nieuw geld. Sorry. [neemt pauze]. Pardonnez-moi, ik word gewoon duizelig als ik aan haar outfit denk. Anyway. Eén keer per jaar dreunt ze door de marmeren gang, richting de voordeur met haar knuist om wat vuurpijlen geklemd. Dat is haar moment, haar hoogtepunt. Maar ik trek het gewoon echt niet meer. Vorig jaar lette ze niet op en schoot die pijl tegen het raam aan waar ik altijd m'n middagdut doe. Schrok me bijna een dwarslaesie. Quelle horreur?! Volgend jaar wordt het gewoon weer Ibiza voor de feestdagen!"