Waarom doen slanke internetmeisjes altijd alsof ze alleen maar vette snacks vreten?

Het zijn altijd de mooiste en dunste vlogmeisjes die online doen alsof ze de hele dag hun muil vol frituurvet gieten. Hun vlogs staan vol met etentjes, snackmomenten, uitgebreide lunches en in het beeld ploppende emoji's van hamburgers en pizza's. Ze hebben het voortdurend over snacks en hoeveel zin ze in friet, donuts en andere koolhydraatbommen hebben. Ook schrijven ze onder elke Instagramfoto dat ze liever met een pizza dan met een man zouden trouwen. Het zijn meestal beauty- en fashionvloggers die allemaal het figuur van een potlood hebben, op hun 28e nog altijd in maatje 146 van de H&M kinderafdeling passen en zeggen dat ze eigenlijk nooit sporten of diëten. Tuurlijk lieverd.

Waarom willen ze ons toch zo graag voorliegen?

1) Omdat ze zo een coole, sexy meid lijken voor de boys.

Het is natuurlijk allesbehalve feministisch om toe te geven dat je bepaalde dingen doet om goed in de smaak te vallen bij mannen, maar newsflash: die shit gebeurt nog steeds anno 2017. Al sinds jaar en dag kermen zielige, masturberende mannen dat ze de girl next door als ideale vrouw zien. En in de laatste jaren is er een soort nieuwe hybride van dit suffe buurmeisje ontstaan: de cool girl. Belangrijkste symptoom van de cool girl is dat ze zich niet bezig houdt met futiele meisjeszaken maar dat ze éven cool en onbekommerd door het leven gaat als jongens. Dit meisje vreet gewoon met je mee als je onbeperkt spareribs gaat kanen met je maten en laat een gore, harde boer als ze een blikje Fernandes in één teug opdrinkt. Deze coole meid bestelt nooit een salade als ze met een date op pad is, niet omdat ze zo graag moddervet wil worden, maar zodat ze cool en down to earth lijkt. Dat ze vervolgens op een streng rijstwafeldieet gaat zodra ze weer alleen thuis is, vertelt ze natuurlijk aan niemand.

2) Omdat ze ons wijs willen maken dat ze geboren zijn met een eightpack en gespierd gezicht.

Het hoogst haalbare qua schoonheid is de natural beauty. Het meisje dat nergens iets voor hoeft te doen maar dat gewoon bloedmooi is geboren. Schrik dan ook niet als deze nep-vreetzakken vragen als 'Hoe blijf jij toch zo dun, je vreet zoveel?' beantwoorden met vuile leugens als 'Haha geen idee, ik kan echt álles eten!' En nee, dit is niet iemand met een metabolisme waar je jaloers op moet zijn, dit is iemand met een acteertalent waar je jaloers op moet zijn. Hoeveel tafels met hamburgers ze ook van bovenaf fotografeert voor op haar perfect gestileerde Instagram, onthoud altijd: deze bitch heeft maximaal één frietje met haar tong aangeraakt om 'm vervolgens netjes terug te leggen. Ze zit nog vol van haar spinazie-gember smoothie van gisteren.

3) Omdat ze zo superbenaderbaar en even normaal lijken als hun doodgewone fans.

Kijk, als vlogger moet je er natuurlijk de hele tijd rekening mee houden dat je publiek bestaat uit tergend saaie normalo's. Wie anders is erin geïnteresseerd dat jij een nieuwe mascara gaat testen en geen parkeerplek kon vinden in de garage onder je nieuwbouwflat? Niemand wil vrienden worden met gedisciplineerde, saaie mensen die alleen droge kipfilet, rauwe spitskool en mungbonen eten. Deze fans willen horen dat ze net zo knap en dun kunnen worden als jij! Maar deze normalo's houden er echter niet van als jij té perfect bent en een heel militant dieet volgt om je maat 146 te behouden. Ze willen horen dat het haalbaar en makkelijk is! Dus doe je alsof je een enorme vreetzak zonder zelfbeheersing bent! Jouw hele week is een cheatday! Zo kunnen al je lelijke fans uit Alkmaar zich lekker aan je spiegelen wanneer ze weer een zak Hamka's achterover slaan wanneer ze terugkomen van hun uurtje Zumba.