Dit is een ode aan de voice message op WhatsApp

Beeld: Hanna Whittle

Of je het nou spraakmemo, gesproken bericht, voice message, praat-appje of monoloog-zeiktape noemt, die shit is best chill. Lees hieronder waarom dit je favoriete vorm van communicatie moet gaan worden:

1. Het kost zooooooveel minder moeite dan typen of bellen
Het is zo vermoeiend om een halfuur naar 'Saskia is typing...' te moeten kijken voor je eindelijk wat juice over Sas' d'r vulgaire zaterdagavond krijgt. En waarom wil iedereen nog steeds bellen als er iets belangrijks besproken moet worden? Je hebt gewoon geen zin om een uur aan de lijn te hangen en 99 procent van de tijd offtopic te moeten lullen over de ex van je vriendin die een oude foto van haar heeft geliked en of dat misschien betekent dat hij haar weer wil pompen. Een voice message is op dat moment dé uitkomst.

2. Je kunt lekker eenzijdig urenlang hardop klagen
Hoe chill is het dat je, zonder dat iemand door je heen lult, eindelijk eens ongestoord je verhaal kan doen? Geen ongeduldig gekuch als je tegen je maatschappelijk werker Tanja klaagt over je stiefvader die een camera in de badkamer heeft geïnstalleerd; geen achtergrondgeluiden omdat je beste vriendin Lisa ALTIJD op een treinstation in de spits lijkt te staan net wanneer jij met haar belt. Überhaupt is het heerlijk om eens een keer geen weerwoord te krijgen wanneer je je theorie over de betrokkenheid van Nicki Minaj en andere illuminatie bij MH17 aan je kleine broertje uitlegt. Dit is your time to shine, godverdomme.

3. Je hebt fantastisch chantagemateriaal in handen
Sta eens stil bij die honderden voice-memo's vol persoonlijke ontboezemingen en dronkemanspraat van lamme vrienden en doorgesnoven collega's op WhatsApp. Zoals Machiel die met dubbele tong passievol vertelde dat hij Rutger van finance 'zooooo seksueel' vindt als hij nieuw papier inlaadt bij de kopieermachine. Of die 'slip of the tongue' van je stagiair Daan die in emotionele coke-monoloog bleef orakelen over hoe geweldig bijzonder en speciaal hij je moeder vindt. 'Ze ziet er nog zo goed uit voor haar leeftijd, zó goed'. Je hebt goud in handen, dat je forever tegen je vrienden kunt gebruiken.

4. Je kan dit op iedere plek op ieder moment van de dag doen
Of je nou aan het fietsen bent, midden in de nacht dronken naar huis waggelt of nog bovenop je vriend zit terwijl je je vriendinnen echt even moet inlichten over dat superweirde orgasme dat je net hebt gehad: een voice-memo maken is al-tijd mogelijk. Je hebt namelijk maar één hand nodig, de andere met-zaad-besmeurde hand kun je gewoon rustig afdeppen met een tissue. Daarnaast hoeft de andere persoon niet eens bereikbaar te zijn en hoeft niemand zin te hebben in jouw verhaal. Echt ideaal!

5. Nooit meer miscommunicaties over je botte reactie
Een simpele 'ok kut voor je' zorgde toch voor enige spanning toen Lisa appte dat ze wéér was ontslagen bij de Vapiano en gedumpt door Remco op dezelfde dag. Dankzij de de prachtig gefakete emotie in een korte maar krachtige spraakmemo is jullie langzaam doodbloedende vriendschap weer een kleine boost gegund. Love you, Lisa!

LEES OOK:
Waarom vinden we het doodeng om serieus te daten, maar is 'ff neuken' prima?