Dit zijn vijf simpele tips om een succesvolle vlogger te worden

Vloggers als Monica Geuze, Mascha van BeautyGloss en VeraCamilla verdienen allemaal geld door te laten zien welke mascara ze gebruiken of door uit de doeken te doen hoe weinig koolhydraten ze vandaag eten. Ik zocht even voor je uit hoe jij ook zo’n beroemde vlogger kunt worden en een jaloersmakend droomleven kunt leiden vol gesponsorde shit.

Wees niet alleen maar glamour!

Laat ondanks je rijkdom zien dat je ook maar een doodgewoon, stuntelig mens bent, net zoals je publiek. Film jezelf als je ontwaakt in een Chanel-pyjama terwijl er nog een kwak slaapslijm aan je mond bungelt, stift je lippen met je favoriete, goedkope balsem van de Kruidvat nadat je drie kilo kreeft naar binnen hebt gewerkt en breng nooit meer dan je halve hoofd in beeld met de allernieuwste Nikon. Excuseer jezelf vervolgens voor dit onprofessionele ongemak, je bent immers ‘een onhandige dommerik die niets weet van technologie of over hoe je jezelf moet verkopen, hihi!’

Vertel je fans altijd wat je aan hebt!

Heel belangrijk! Als je dit niet doet, bevindt je carrière als vlogger zich meteen in limbo. Droomsponsoren zoals L’Oreal, Boef-truien en Gerda’s Fashion uit Kerkdriel kiezen YouTubers die wél begrijpen van welk levensbelang cosmetica, merkkleding en EDM zijn. Elk detail van je outfit moet worden benoemd. Een armband van de Zara, een broek van de H&M of het restje zaad dat nog in je onderbroek zit, afkomstig van je gladde vriendje Bjorn. Onthoud: Meer details betekenen meer views!

Ga minstens zeventien keer per jaar op citytrip met je vriend Bjorn!

Ook al heeft je vriend een andere naam, de enige weg naar succes is als hij Bjorn heet. Bjorn heeft zijn donkere, halflange haar met gel naar achter gestreken, een netjes getrimd baardje en altijd een pilotenbril op. Als je dan toch al achter je computer zit om je vlog te monteren, boek dan meteen samen met Bjorn zeventien citytrips, bijvoorbeeld allemaal naar New York. Gewoon, omdat je zó'n bijzondere band met die stad hebt. Zorg ervoor dat jullie worden vergezeld door hippe mensen die vaag bevriend zijn met de klasgenoten van het neefje van Ronnie Flex of die met de ex van Sieneke op korfbal zaten. Vergeet niet jezelf te filmen met een glimlach en veel close-ups!

Bezoek hippe persevents!

Gooi samen met Bjorn en je identiek uitziende vriendinnen Vita en Cato vijf glazen bubbels naar binnen onder het genot van de beste knallers van Hardwell. Vervolgens film je dat ‘die kreeft er echt even uit moest’ in het toilet en betrap je Cato en Bjorn op een flinke tongsessie achter de Jillz pop-up bar. Lachen! Na het feestje is het van belang dat je even kijkt wat er in je goodiebag zit: Dream Matte Mousse van YSL, het nieuwe album van Afrojack, een setje nepwenkbrauwen van Mari van de Ven en een gesigneerd condoom van Dave Roelvink. Een aantal mooie belevenissen en producten die je weer kunt bespreken tijdens de eerste minuut van je volgende vlog!

Praat net zo hard als de superpopulaire vlogger Enzo Knol!

Mochten de bovenstaande tips allemaal niet werken, DAN KUN JE ALTIJD NOG VEEL TE HARD GAAN PRATEN. ALS JE HARD PRAAT LIJKT NAMELIJK ALLES BETER!!! SAAIE VERHALEN OVER HOE JE JE VAATWASSER UITRUIMT OF OVER HOE FANTASTISCH HET IS DAT DE ZON SCHIJNT WORDEN METEEN INTERESSANT OM NAAR TE LUISTEREN, WANT HET STRAALT AUTORITEIT UIT. VAN HITLER KREEG JE OOK PIJN IN DE OREN EN KIJK WAT HIJ ALLEMAAL HEEFT BEREIKT!