Wie is toch die ordinaire jongen met dat witte overhemd aan de VIP-tafel?

Beeld: Hanna Whittle en Nathan Stuger

Je bent hem vast wel eens tegengekomen. De gespierde jongen gehuld in strakke broek met Gucci-riem die een grote fles Belvedere in z'n dikke stierenhand houdt en een wit overhemd draagt met opgerolde mouwtjes waar zijn spiermassa bijna uit knapt. Hij huurt altijd een statafeltje met zijn vrienden om hier vervolgens de hele avond in een half cirkeltje omheen te staan terwijl hij vrouwen keurt en ruzie zoekt. Dit type man verspreidt zich en het wordt tijd dat we eens gaan kijken met wat voor jongen we hier te maken hebben.

Maak kennis met Davey, Wesley, Mitchel, Bradley, Gianni, Jeffrey, Ricardo, Justin, Bryan, Danny, Mike, Jordan, Marcel, Kevin, Bilal, Jordy of Giovanni:

Hoe ziet hij eruit?

Deze jongen is niet op z'n mondje gevallen en zit vol met tattoo's van vleugels, diamanten en sterren. Zijn garderobe is naast het witte overhemd, ook riant gevuld met shirtjes van Kenzo, Balr, Calvin Klein, Ballin en Philipp Plein. De schoenencollectie van deze jongen bestaat voornamelijk uit Armani, Botticelli, Antony Morato, Cruyff en laten we zijn Air Max 2016 vooral niet vergeten. Zijn allure straalt trashy welvaart uit. Hij hoopt in de toekomst ooit een Rolex te kunnen bemachtigen. Maar voor nu neemt 'ie genoegen met een minder rijkelijk exemplaar van de plaatselijke Lucardi.

Waar vind je hem overdag?

Toen hij vorig jaar stopte met zijn opleiding Handel en Ondernemen is hij aan de slag gegaan als fulltime magazijnmedewerker in de lokale Jumbo. Een van de doelen in zijn glansrijke carrière is dat hij het ooit weet te schoppen tot assistent filiaalmanager. Deze stoere bink is buiten werktijden niet weg te slaan uit de sportschool, waar hij eerst een uur naar zichzelf kijkt in de spiegel voordat hij tien minuutjes alleen z'n biceps traint. Ook de zonnebank is een plek waar deze zelfverzekerde jongen maar al te graag zijn witte lijf wilt verbloemen en voor de oranje kipcorn-gloed gaat. Hij is van mening dat zijn UV lamp-gebruinde huidje klasse uitstraalt. Een van zijn andere wekelijkse bezigheden is een bezoekje aan de kapper. Zijn met dagcrèmepjes ingeoliede gezicht is immers niet volmaakt zonder zijn fuckboy Pidgeotto-kapsel inclusief opscheer. Mocht hij één van zijn kappersessies vergeten, dan zul je hem in het openbaar alleen spotten met zijn Dsquared2-petje op.

Waar vind je hem 's nachts?

In het nachtleven kom je hem tegen in clubs als Villa Thalia, Club Fix, Club Blush en Club Air. Deze jongen weet precies in welke club hij moet zijn voor zijn VIP-tafeltje. De brede boy vertoeft het liefst in clubs waar hij vanaf zijn VIP-tafeltje meids kan checken, binnenhalen en fixen. Ondanks dat deze jongen zich stoer verschuilt achter zijn ontzettend dure Louis Vuitton zonnebril, doet hij er alles aan om gezien te worden. Ook al heeft hij geen aambeien, deze fanatieke VIP-gast blijft het liefst de hele avond staan bij z'n tafeltje. Zo kan iedereen namelijk zien dat hij money to blow heeft. Mocht hij een avond niet aan zijn VIP-tafeltje staan, dan is hij nog niet uitbetaald en zal hij in de avonduren op een willekeurige parkeerplaats staan, relaxend in zijn Volkswagen Polo GTI, gewoon in zijn Nike Tech pak, met een tweetal Big Macs op zijn schoot.

Wat drinkt hij?

Je zult hem heel vaak aantreffen met een fles Grey Goose, Belvedere, Hendriks of Moët naast zich. Door een half-naakte ordinaire clubsnol wordt de fles inclusief vuurwerk fontein op de tafel gezet. Op dit zelfde moment worden er door alle mensen in een straal van 1 meter om de tafel snapchats gemaakt van de fles, het vuurwerk en de clubsnol. De jongen die de fles betaald heeft, peinst er niet over iemand anders te laten pronken met het goedje. Hij schenkt heel overdreven en opvallend in voor de rest, maar laat niemand zélf inschenken. De vijf druppels die hij inschenkt bij zijn vrienden giet hij, zodra ze even wegkijken, meestal weer terug in de fles.

Hoe ziet zijn droomvrouw eruit?

Zijn droomvrouw heeft blonde, harde krullen, dikke tieten, een oranje huid en wordt het liefst gespot in mini-shortjes. Hij valt op het type meisje dat vijf keer per maand haar gezicht moet laten bijwerken omdat ze er anders uitziet als een verkruimeld zakje Liga's dat je na vier maanden uit je schooltas tevoorschijn tovert. Toch is hij van mening dat deze vrouw veel mooier is zonder make-up. Weet hij veel dat ze al op haar twaalfde haar eyeliner, wenkbrauwen en lipliner heeft laten tatoeëren. Hij beweert gek genoeg een voorkeur te hebben voor 'classy' meisjes, maar als blijkt dat zijn hoogst haalbare van de avond gewoon Michella van de broodafdeling is, loodst hij Mies ook gewoon - zonder mokken- naar z'n GTI'tje.