De beste passages uit het computerboek van Viola Holt

Viola Holt bracht in 2001 een computerboek uit genaamd Viola’s computerboek, waarin ze de Nederlandse vrouw leert computeren en internetten. Wat nog veel leuker is dan alle verouderde tips over dat een muis niet werkt als je hem tegen het beeldscherm houdt, is dat Viola geen moment onbenut liet om de lezers duidelijk te maken dat ze een jaloersmakend luxe leven heeft. En geef haar eens ongelijk.

In het voorwoord gaat ze niet meteen all-out met vertellen over haar weelderige leven aan de Mexicaanse Rivièra, waar ze al een tijdje woont. Deze terloopse referentie naar haar marmeren vloer dient als een prima opwarmertje.

Ik denk dat dit mijn favoriete opsomming van gebeurtenissen is sinds God de Bijbel in Jezus’ oor fluisterde.

Is dit een yupperig stel met zoontjes Beer en Ruft dat in Volkskrant Magazine vertelt over hun omgebouwde boerderij? Nee hoor, het is Viola’s computerboek!

Viola introduceert later op deze bladzijde het onderwerp ‘een digitale wenskaart versturen’, maar begint met wat trivia.

Wie denkt dat het onmogelijk is om een innige vriendschap met Céline Dion te verwerken in een stuk tekst over spelletjessites, kent Viola Holt niet. Zij heeft haar doel al voor de derde alinea bereikt.

Hallo doorsnee burger! Een stukje achtergrondinfo voor jou en de rest van Loser Ville: Viola staat naast Prinses Irene op de crosstrainer.

Een diepe buiging voor Viola, die het voor elkaar heeft gekregen om de grootte van haar landgoed te vernoemen in een computerboek. Cheers darling, champagne!