Waarom zien alle vintagewinkels er hetzelfde uit?

Of je nou een hipster bent of niet: iedereen is wel eens een hippe tweedehandsklerenzaak binnengelopen. Om een of andere reden zijn deze gedrochten altijd voorzien van exact dezelfde vervloekte indeling.

In de buurt van de kassa vind je wat kekke ‘accessoires’
De extreem hippe cassiere, voorzien van 37 piercings en een coupe die regelrecht uit een verfpot gekomen lijkt, wil jou wel helpen bij het vinden van wat jij helemaal niet nodig hebt. Je kwam alleen voor een bloesje, maar nu kun je ook kiezen uit een van de 50 zonnebrillen die John Lennon op had toen hij overleed. Een scala aan vintage sieraden van nepgoud, maar tóch afkomstig uit de 70’s is ook nog een optie. Allemaal niet jouw ding? Dan staat er altijd nog die bak met stinkende bandana’s in veel te felle kleuren voor de toonbank speciaal op jou te wachten.

Voor de vitrine staan wat pumps en hangt het mooiste jurkje van de zaak
De vitrine is natuurlijk de plek bij uitstek om de mooiste dingen van de zaak uit te stallen. Zo hangt het pompeuze jurkje waar Oma Janneke in is gestorven in vol ornaat onder een gloeilamp uitgestald. Een vijftal paren echte pornopumps, voorzien van legit bont schitteren op de toonbank. Apart genoeg staat achter de vitrine altijd een winkelmedewerker op vulgaire wijze naar je te gluren vanuit de lege zaak. Wordt jij de eerste klant van de dag?

Dat ene stuk met die vijf miljoen blouses
Vintagewinkels grossieren erin: blouses. De meeste van deze blouses lijken op degene die smakeloze ICT-ers in de jaren ‘90 gedragen hebben. Een van die andere rekken met blouses kent alleen maar items met van die schunnige palmbladeren erop. De ultieme must-have voor dikke Amerikanen. Ook een klassieker zijn de houthakkersblouses, waar op elk identieke exemplaar nog eekhoornbloed te vinden is. Wie koopt dit?

Al die sexy broeken uit de 70's en 80’s
Heel hip en sexy jong Nederland loopt tegenwoordig rond in de jeans die tante Ans in ‘79 naar de kringloop bracht omdat haar zwangschapsbuik er niet meer in paste. Deze parels, voorzien van duidelijke verkleuring en slijtage, gaan voor meer geld over de toonbank dan een gemiddelde broek in de damesafdeling van de H&M. Uiteindelijk draagt iedereen exact hetzelfde high-waist Levi’s model. Ondanks dat iedereen alternatief denkt te doen in vintagewinkels, doet iedereen exact hetzelfde.

Dit is ook lachen:
De Pull&Bear, my god
Eindelijk doodverklaard: De CoolCat