Vijf afgrijselijke social media-fouten en hoe je ze oplost

1) Een onbedoelde deeplike

Je ligt in bed en voor je gaat slapen ga je nog hééééél eventjes het Instagram-account van je crush doorscrollen anderhalf uur lang. Uiteindelijk word je moe en laat je je telefoon op je gezicht vallen. Gevolg: je hebt een 225 weken oude strandfoto van je crush geliket met je neus.
Wat nu? 😳

Probeer je niet te lang zorgen te maken over hoe je crush deze like gaat interpreteren. Het belangrijkste is dat je rustig blijft tijdens het op cheaptickets.com zoeken naar een enkele vlucht om een nieuw leven te beginnen aan de andere kant van de wereld.

2) Naast de WhatsApp-profielfoto klikken

Je hebt zin om te verdwalen in de ogen van de persoon met wie je aan het whatsappen bent, en klikt op zijn of haar profielfoto---of nee, je drukt per ongeluk op het telefoontje ernaast en WhatsApp begint meteen verbinding te maken. Nadat je het gesprek meteen in paniek hebt beëindigd weet de ander sowieso dat je eigenlijk zijn of haar profielfoto wilde bekijken.
Wat nu? 😓

Er is een simpele oplossing voor deze complete afgang: vul kalmpjes je grote Samsonite met kleding die past bij een Oost-Aziatisch klimaat.

3) Per ongeluk ontvolgen

Je bent op iemands Twitter- of Instagram-profiel aan het loeren en drukt per ongeluk op 'ontvolgen', gewoon, omdat het vroeg in de ochtend is, je scheel kijkt van de drank, of allebei. Dit betekent dat je die persoon opnieuw moet gaan volgen, waardoor het lijkt alsof je hem of haar überhaupt nog niet volgde. En dus dat je geen greintje respect hebt voor zijn of haar bestaan. Dit is vooral erg als het gaat om iemand die boven je staat in een hiërarchie, zoals je baas, je moeder of die ene ~celeb~ waarvan je zo trots was dat die je ooit terug is gaan volgen (zoals Bing uit GTST).
Wat nu? 😲

Weet je, vergissen is menselijk. En dus zal iedereen begrijpen dat het simpelweg een kleine, onhandige actie van je was (om zonder afscheid te nemen te emigreren naar Japan).

4) Een dorstige, dronken friend request

Je stuurt iemand dronken een friend request omdat je zoiets had van 'ach wat maakt het ook uit, het leven is kort, ik heb zin om een neukje te leggen'. Tot de volgende dag aanbreekt en je jezelf opeens een dorstige ouwe slet voelt. Een gevoel dat de hele dag niet meer weggaat.
Wat nu? 😭

Je bent geen dorstige ouwe slet. Je bent hoogstens oud, zoals ook te zien is op het neppe identiteitsbewijs dat je vriendelijke nieuwe buurjochie Takuya voor je heeft gemaakt.

5) Een zoekopdracht als status

Je wilt iemand opzoeken op Facebook maar post die naam per ongeluk als status. Dit is meer iets voor ouwe mensen om te overkomen maar het kan zomaar gebeuren dat je dronken genoeg bent om de zoekbalk met de statusbalk te verwarren. Eeeeen dan heb je opeens de naam van je ex gepost, als status update.
Wat nu? 😱

Kijk, je kunt de status snel weghalen, maar er zijn altijd mensen die het hebben gezien. En je weet niet wie. Al heb je alle tijd om daarover te speculeren tijdens je lange shifts als Whitey Sexxxy in een stripclub in Osaka.