T-shirts met gaten erin: waarom bestaat deze gore trend?

Beeld: Hanna Whittle

Veel t-shirts die tegenwoordig in winkels hangen lijken rechtstreeks te zijn overgevlogen vanuit een gewelddadig oorlogsgebied. En goedgelovige consumenten leggen hier zonder vragen te stellen hun zuurverdiende centen voor neer.

Waarom zo'n trend bestaat? Geen idee man, we moeten er maar aan wennen (zie ook: spijkerbroeken met perfecte scheuren). Hier zijn een paar andere voorbeelden van gore, verlepte kleding die we in de winkel kunnen verwachten als deze trend zich doorzet:

1) T-shirts met van tevoren aangebrachte zweetvlekken 👍

Eigenlijk is het gestoord om schone kleren te kopen. Moeten we dan zelf zweetvlekken in onze t-shirts maken? Wat zijn we, boeren? Grote modeketens zouden hun klanten tegemoet moeten komen door hun naaisters de kleding alvast van tevoren te laten dragen. Op deze manier worden onze trendy nieuwe kledingstukken alvast ingewijd met een luxe laag okselzweet van hardwerkende Zuidoost-Aziatische besjes.

2) Afgetrapte, meurende schoenen 👍

De wereld is klaar voor schoenen die er in de boetiek al uitzien alsof je er 17 festivals mee hebt bezocht (of 1 keer mee in een Starbucks-toilet bent geweest). Vergeeld, diverse gaten in de zool, en als je er echt goed geld voor neerlegt kun je er ook de doordringende geur van een al wat oudere kaas bij krijgen. We kunnen niet wachten op de collabo Nike x Maaslander! đŸ”ĨđŸ”ĨđŸ”Ĩ

3) Petten en mutsen die al zijn voorzien van hoofdvuil 👍

Waarom zou je ZELF je pet moeten vullen met huidschilfers, als je ook kunt kiezen voor de luxe van een voorgevuld hoofddeksel? Een mode-ontwerper die de laatste trends volgt, zal onverzorgde basisschoolkinderen inhuren om zijn nieuwe lijn headwear te voorzien van hun exclusieve vlooien.

4) Sokken waar alvast in gemasturbeerd is 👍

We moeten die zijdezachte, spierwitte sportsokken toch per zes kopen. Kan dan niet op z'n minst ÊÊn van die twaalf sokken volgespoten zijn met het sperma van een hardwerkende Cambodjaanse fabrieksmedewerker? Is dat zoveel gevraagd? We betalen graag extra! We love fashion!!!