Dit is hoe laf linkse mensen omgaan met de verrechtsing van Nederland

Beeld: Hanna Whittle

Sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen heerst er in Nederland een grote angst dat onze regering ook onder leiding komt te staan van een, hoe zeg ik dit genuanceerd, walgelijke idioot. Maar ondanks deze angst lijkt links georiƫnteerd Nederland alsnog gewoon lekker op de bank te blijven zitten. Hier zijn de verschillende types passieve linksige mensen en hoe ze omgaan met de opmars van eng-rechts in Nederland.

1) Ten eerste heb je de mensen die op social media en in sociale kring altijd melden hoe erg ze het allemaal vinden, maar niet vooruit te branden zijn als het op daadwerkelijke actie uitkomt:

2) Dan heb je de mensen die net zo uitgesproken zijn over dramatische maatschappelijke problematiek als over hun iets oppervlakkigere interesses:

3) Er zijn ook heel wat linkse mensen die zich liever bezighouden met elkaar kapotmaken dan dat ze samenwerken voor een hoger doel:

4) Ook kennen we allemaal wel iemand die bij het minste of het geringste dreigt te emigreren:

5) Een van de grootste groepen passieve linkse activisten zijn de mensen die veel te doordacht en rustig blijven in een discussie met felle rechtse aso's:

6) En dan de mensen die hun eigen profijt halen uit de situatie: het binnenharken van likes en retweets met gepassioneerde maar nietszeggende statements, die bovendien alleen maar mensen zullen bereiken die het er allang mee eens zijn:

7) Veel media doen dit trouwens ook:

8) En ten slotte heb je de mensen die het gewoon wel prima vinden om onbegrijpelijke opiniestukken te delen met 'Dit.' erbij. Maatschappelijke plicht volbracht, en je kunt met een goed gevoel over jezelf verder met je leven:

VIND JE OOK LEUK:
Hoe zou het zijn als onze millennials in Syriƫ moeten vechten?