Chatgroepen voor gezamenlijke verjaardagscadeaus verwoesten je ziel

De intenties zijn goed, maar in de praktijk laten je vrienden zich van hun verrotste kant zien in chatgroepen voor gezamenlijke verjaardagscadeaus. En jijzelf ook. Hier is wat er allemaal mis kan gaan:

Je wordt gevraagd mee te doen aan een cadeau voor iemand die je niet eens kent of leuk vindt

De groep 'Surprise gift voor Yvon!!!' dendert je WhatsApp binnen terwijl je net bij iemands profielfoto aan het masturberen was en het eerste wat je denkt is: 'Ugh, Yvon?! Dat brutale wijf dat laatst in de kroeg ongevraagd over haar festivalweekend ging praten, en toen ik in een poging hieraan te ontsnappen voorstelde een biertje te halen, om een prijzige gin-tonic vroeg?!' Je bent toegevoegd aan deze WhatsApp-groep omdat iemand blijkbaar denkt dat jij en Yvon een hechte vriendschap onderhouden, en/of omdat de prijs per persoon van dit cadeau dan lager uitvalt (en de groepsbeheerder een schrale zak is). Nee zeggen durf je toch niet, want HELAAS, je bent zonder ruggegraat uit je moeders baarmoeder gekoprolt. En dus ga je een tientje inleggen voor een cadeau voor een saaie trol wier achternaam je niet eens kent.

Iemand anders bepaalt wat het cadeau wordt, maar of je wel ff mee wil dokken, want het is superduur

Och, de romantiek van een verjaardag! De naasten van de jarige zetten elk het feestbeest in het zonnetje door een doordacht, passend cadeau te geven! Of: er wordt een chatgroep geopend die begint met 'Hey guyz ik heb een h&m giftcard gekocht voor kevin, het is 15 pleuro de man, maak ff over, hier is me iban.'

Er moet zeventien keer gevraagd worden of iedereen het geld wil overmaken

Je bent zelf één van de meest lakse mensen die je kent, maar je maakt het cadeaugeld direct over na er slechts een keer of zes op gewezen te zijn. Toch stikt het in je vriendengroep van de mensen die na zeventien keer vragen nog steeds 'Ik maak het morgen écht over!' antwoorden. Wat is er toch zo bijzonder aan morgen, dat het steeds dán moet gebeuren? Met een smartphone kun je het geld binnen twee verveelde klikken overmaken. Mogen ze van hun religie alleen tijdens kantooruren internetbankieren ofzo? Of willen deze mensen nog even 0,00001 cent rente trekken over dat tientje? Wat is hier toch allemaal aan de hand?

Er zijn altijd mensen die er veel meer moeite in steken dan anderen

De schaal van input die mensen kunnen vertonen bij een gezamenlijk verjaardagscadeau reikt van 'Ik pak zondagochtend wel even de trein naar Sittard om in m'n eentje die hoekbank op te halen.' tot (zet je schrap, daar is-ie weer): 'Ik maak het morgen écht over!'

Je komt in een chatgroep terecht met praatgrage lolbroeken die je niet kent

Zo'n tijdelijke verjaardagschatgroep bevat vaak ook mensen waarvan blijkt dat ze werkelijk geen ene fuck te doen hebben in hun leven. Ze gaan lollig lopen doen in die chat, en voeren de hele dag door gesprekken over onderwerpen waar alleen mensen met te veel vrije tijd over praten, zoals 'het weer' en 'podcasts'. Het is extra verschrikkelijk als je deze mensen niet kent, en ze injokes gaan maken die je niet snapt. Probeer je gewoon rustig via audioberichten het alfabet te boeren naar een goeie vriend, krijg je de hele tijd onbegrijpelijke berichten uit die chatgroep bovenin beeld als 'Champignons in Assendelft 😀😀😀'. Gelukkig zijn er handige manieren om hiervan af te komen, zoals de mute-functie en natuurlijk zelfmoord.