Waarom hebben mensen eigenlijk zoveel moeite met veganisten?

Als er ÊÊn groep mensen gewend is om veel bemoeizuchtig gezeik aan te horen van anderen, dan zijn het de veganisten wel. Nee, ze eten niet alleen gras of kiemen en ja, ze genieten nog best van het leven. Soms.

Lees hieronder de meest voorkomende opvattingen die (de meeste) carnivoren over veganisten hebben.

🍗 Wat een alleseter zegt: Krijg je met jouw dieet wel genoeg eiwitten, ijzer en vitamine B12 binnen?
🍆 Wat een veganist verstaat: Ik heb mezelf gekroond tot voedingsdeskundige en maak me zorgen om jouw eetgedrag. Ga zo wel ff twee in puur vet gedoopte donutburgers halen! BRB.

🍗 Wat een alleseter zegt: En als je nou verdwaald bent in Alaska en wel dieren MOET eten om te overleven?
🍆 Wat een veganist verstaat: Met dit absurde scenario heb ik je lekker ontmaskerd als inconsistente, hypocriete klootzak. Dus kom je vrijdag bij me eten? Spareribs met slavink in vleessaus, afgetopt met een dessert van gevulde kalkoen met ganzenlever-vulling.

🍗 Wat een alleseter zegt: Maar we staan toch bovenaan de voedselketen? Jagen zit in onze aard.
🍆 Wat een veganist verstaat: Ik jaag altijd op dieren, maar wel het liefst in de bonus en netjes voorverpakt in de koeling bij de supermarkt.

🍗 Wat een alleseter zegt: Wat zie je er ziekjes uit, krijg je wel genoeg voedingsstoffen binnen?
🍆 Wat een veganist verstaat: Sinds je geen dierenleed meer veroorzaakt heb je al je rechten verspeeld om er een keer ongezond uit te zien. Het is vanaf nu ALTIJD de oorzaak van je dieet en niet van dat heersende griepje, gebrek aan pigment of een drugskater.

🍗 Wat een alleseter zegt: Ik zou echt niet zonder vlees kunnen leven hoor.
🍆 Wat een veganist verstaat: Mijn smaakpapillen zijn even essentieel als mijn hart en longen. Ik zou zelfs mijn eigen organen opbakken als m'n koelkast leeg is!

🍗 Wat een alleseter zegt: Wilde dieren eten toch ook vlees? Dat is de natuur.
🍆 Wat een veganist verstaat: De wilde leeuw is mijn moreel kompas. Hij eet vlees, ik eet vlees. Hij maakt andere leeuwen af als ze in de buurt van zijn gezin komen, ik maak buurvrouw Wendy af als ze nog 1 keer voorstelt op de kleine te passen.

🍗 Wat een alleseter zegt: Maar we zijn alleseters, we eten alles.
🍆 Wat een veganist verstaat: Omdat we alles kunnen eten, moeten we dat ook wel doen. Heb laatst voor het eerst grind gegeten en ga binnenkort plastic proberen. En heb je wel eens karton geproefd? Echt zalig, smelt lekker op de tong!

🍗 Wat een alleseter zegt: Vind je het niet vervelend dat mensen altijd rekening met je moeten houden als ze voor je koken?
🍆 Wat een veganist verstaat: Wat erg dat je de maatschappij zo durft lastig te vallen met jouw radicale overtuigingen! Komende kerst zit jij gewoon alleen thuis, met je blik sojabonen.

🍗 Wat een alleseter zegt: Dan eet je zeker ook geen eieren of yoghurt meer?
🍆 Wat een veganist verstaat: Je bent een vega-fundamentalist geworden! Allahu Avocado!

🍗 Wat een alleseter zegt: Maar we hebben toch scherpe hoektanden om vlees mee te eten?
🍆 Wat een veganist verstaat: Ik ga meestal naar de kinderboerderij om mijn avondeten bij elkaar te sprokkelen. Dit doe ik door op harige kippenpoten te jagen, aan levende konijntjes te knagen en gulzige happen te nemen uit geiten.

🍗 Wat een alleseter zegt: In dat kauwgumpje dat ik je gaf zit gelatine, wat ben jij nou voor veganist!
🍆 Wat een veganist verstaat: HAHAHA ik heb je gefopt en getrickt in het zondigen, nu kan je net zo goed stoppen met dat infantiele dieet van je.