Dit is waarom vakantieliefdes áltijd op de klippen lopen

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

Tekst: Rik Engelbertink

Iedereen die wel eens op vakantie geweest is, of het nou met je ouders op de camping of met je vrienden naar Salou is, loopt hier minstens een keer tegenaan in z'n leven. Waarom zijn vakantieliefdes gedoemd om te mislukken?

Jullie spreken een andere taal, verrassing!

Het eerste niet te overkomen probleem is de taalbarrière. Je kan elkaar niet verstaan! Natuurlijk kun je wat stiltes opvullen met neuken - dat werkt vooral in het begin van de relatie goed, maar op den duur wil je toch een keer weten hoe het met de meid of gozer gaat. En daar zul je toch echt voor moeten praten. Het enige dat je Franse vriendin in het Engels kent is 'yes, senk you', en het enige dat jij je kan herinneren van Frans uit havo 3 is 'mercy boekoep' en 'papaoehthee'. Uiteindelijk kijk je vooral samen naar YouTube-filmpjes van honkballende katten, omdat dom lachen het enige is dat jullie kunnen delen, naast jullie geslachtsdelen. Hier zouden al genoeg alarmbellen moeten rinkelen om niet je studie te cancelen en vooral niet te emigreren naar Marseille.

Jullie passen totaal niet bij elkaar, een schok!

Fysiek vinden jullie elkaar godsgruwelijk aantrekkelijk, maar samen zien jullie er achterlijk uit. Zij veel te classy alsof ze altijd over een catwalk loopt, jij veel te lomp Jack & Jones-Hollands met je roodverbrande schouders. Ook ben je ruim anderhalve kop groter en raakt ze bij elke knuffel bijna met haar lippen jouw stijfje. Mensen op straat denken dat het je geadopteerde dochter is, of dat je haar gijzelt. Daarnaast zitten jullie in een totaal andere vibe. Jij was net je emo of gothic fase aan het hebben - welke van de twee het was heb je zelf ook nooit helemaal geweten. Haar favoriete nummer is Roar van Katy Perry, die net de Franse hitlijsten is binnengekomen en ze daarom al een paar weken op repeat heeft staan. Dit is hét moment om dat oneway ticket naar Marseille te verpatsen aan een vriend met #wanderlust.

Jullie leven totaal andere levens, wat een plottwist!

De Bourgondische levensstijl, het late avondeten, de brandende auto's in de banlieus en de oprukkende kloof tussen rijk en arm. Frankrijk is zo betoverend! Alles maakte je gelukkig. Zij is echter lang niet zo onder de indruk van jouw leven in ruraal Drenthe en veinst al gauw een terminale ziekte nadat ze Meppel heeft ge-Google Streetview-ed. "I am so très excusez-moi, Andries, I am almost dead I cannot come to your home."

Jullie verschillen teveel in leeftijd, oei!

'We gaan elkaar echt opzoeken, ik zal op je wachten!', 'Ik ga echt Frans leren en werk vinden hier', 'Laten we samenwonen na elkaar een week te kennen!' Je roept het, maar diep van binnen weet je dat je het allemaal niet gaat doen. Ook kom je er pas aan het eind van jullie seksvakantie achter hoe oud ze is. Nadat jij glimlachend negentien vingers opsteekt die net vers uit haar vagina glippen, staart ze je verbijsterd aan. Ze steekt tien vingers naar je op en daarna nog een middelvinger, je zal nooit zeker weten of ze nou 10 of 11 jaar oud was.