Wat als vacatures eens wat minder om de hete brij heen zouden draaien? (deel 2)

Vacatures man. Deze lange lappen tekst zijn altijd precies hetzelfde, in welke branche dan ook. En als je ze moet geloven is echt elke baan er eentje waar je voor wil vechten. Zelfs de taakomschrijving van droevig administratief werk bij de klantenservice van een callcenter op een bedrijventerrein in de buurt van Meppel komt over alsof dit baantje het beste is wat je kan overkomen.

Hoe zou het zijn als werkgevers in hun vacatures eens eerlijk zouden zeggen wat ze bedoelen? Hier is deel 2. Voor deel 1 kijk je hier.

6) "Je bent een echte teamplayer."

alt
"We hebben veel lastige collega's die niet makkelijk ontslagen kunnen worden, aangezien ze een vast contract hebben weten te bemachtigen. En ze weten dit. Er valt niet te werken met deze omhooggevallen luie donders, dus jij slikt met grote regelmaat je trots in om de rust op de werkvloer te bewaren."

7) "Je kunt goed zelfstandig werken."

"Je stelt niet de hele tijd vragen aan anderen, we hebben het te druk met tafelvoetballen."
alt

Young Capital

8) "Je bent klantgericht."

alt
"Cliënten hebben eigenlijk nooit gelijk, maar denk niet dat ons bedrijf een ruggengraat heeft en tegen ze in durft te gaan. Gewoon doen wat zij vragen, want zij leveren het geld! Jij begrijpt als geen ander dat klanttevredenheid belangrijker is dan het afleveren van een kwalitatief product. Vergeet iedere vorm van morele plicht."

9) "Je hebt minstens 5 jaar relevante ervaring."

alt
"Dit zeggen we alleen maar omdat we absoluut geen zin hebben om jonge talenten een kans te geven zich te ontplooien. We zijn veel te lui om mensen te leren hoe het werkt."

10) "Je bent communicatief vaardig."

alt
"Je praat tijdens de gezamenlijke lunch met ál je collega's, ook die twee die je absoluut niet mag en achter hun rug om Shrek en Fiona noemt."

Volgende week deel 3!

Young Capital