Dit geloof je nooit! We vonden de laatste drie mensen die naar Utopia kijken

Wie zijn eigenlijk de drie mensen die nog naar Utopia kijken? Wij spraken ze over hun lievelingsprogramma.

Mario
Mario Beuk (20) reed met zijn vriend Kevin op een quad over de provinciale weg in Ede toen ze met een flinke rotgang door een vrachtwagen werden geschept. Kevin was op slag dood maar Mario bleek een vechter. De daredevil ligt sinds eind 2013 in een diepe, diepe coma in het ziekenhuis te Wageningen. Zijn sobere ziekenhuiskamer heeft een raam die uitkijkt op de parkeerplaats en een televisie waarop alleen SBS6 het doet. Elke keer als de begintune van Utopia door het kamertje schalt, loopt er één enkele traan over de wang van Mario. Een traan van geluk denken Herman en Hanny Beuk. Utopia is sindsdien een enorme houvast voor de ouders van Mario. Hoewel ze het zelf verder niet kijken.

Bongo
Bongo (3) was als pup al een hele speelse hond. Nu de doerak inmiddels drie jaar bij de familie Van Slochteren woont is 'ie nog geen spat veranderd. De Jack Russel met licht overgewicht is de hele dag druk bezig met onnodig veel heen en weer rennen en af en toe over onzichtbare obstakels heen springen. Vazen, kinderen uit de buurt en de modelautoverzameling van pa Van Slochteren hebben er al aan moeten geloven. Bongo is overdag een ongeleid projectiel, maar zodra kleine Bongo 's avonds 'This is Utopiaaaa, let's make a story to tell....' van Miss Montreal uit de tv hoort komen wordt hij eindelijk rustig. En vóór het eerste commercialblok ligt Bongo al op zijn favoriete plek onder de vensterbank te snurken. Voor de familie Van Slochteren is een leven zonder Utopia dan ook ondenkbaar. Hoewel ze meestal allemaal uit de woonkamer zijn wanneer Utopia begint.

Marja
Marja Dammink (81) woont al sinds midden jaren 70 in één van de inmiddels gerenoveerde hoogbouwflats in Apeldoorn-Oost. Veel contact met de buitenwereld heeft ze nooit gehad. Maar de laatste 2 jaar is Marja nog meer teruggetrokken gaan leven. Haar omringende buren zien haar eigenlijk nooit meer buiten komen. Naaste buurman Henk slaat elke dag om 8 uur weer een zucht van verlichting als hij thuiskomt van z'n werk en de Utopiatune door de dunne muren hoort brommen. Marja hield altijd al van realityshows. Dankzij Utopia voelt Henk zich niet meer schuldig als hij het niet te plaatsen aroma en de grote stapel ongeopende post bij Marja's voordeur negeert.