Voor de meest overpriced kleding van Nederland ga je naar Urban Outfitters!

Beeld: Hanna Whittle en Fauve Stukje

Urban Outfitters, dé winkel waarvan je altijd denkt dat je er iets cools gaat scoren, maar waarvan je 99% van de tijd naar buiten stapt omdat je zelfs voor het goedkoopste sale item een extra hypotheek moet afsluiten.

Dit is waarom je een bezoek aan de dure showroom van UO in de toekomst beter kunt vermijden:

Het assortiment bestaat uit Episode-kleding, maar dan nieuw

Dit wannabe vintage-snuisterijen-boetiekje met Bijenkorf-prijzen is voor mensen zonder écht een eigen stijl, die zich op een onontdekte vlooienmarkt in Londen willen wanen. Pas kleding in de steigerhouten pashokjes en voel je een dokwerker in de Rotterdamse Haven. Prikkel je emoties door het voelen van extreme pijn en teleurstelling zodra je een prijskaartje checkt en beseft dat je alle shit die ze hier verkopen veel goedkoper online kunt vinden. Voor meiden in de WhatsApp-groep 'Kadootje voor Fleur!' verkopen ze ook unieke boeken als '50 sexstandjes wanneer je dronken bent' of vinylplaten voor twee keer de kostprijs, die je nooit gaat draaien. Deze winkel inspireert. Om je spullen vooral ergens anders aan te schaffen!

Je loopt er exact hetzelfde bij als de rest van Nederland

Een paar jaar terug kon je nog wegkomen met basic Converse All Stars. Nu tel je pas mee met het door iedereen gedragen gouden Casio horloge, Levi's t-shirt of lompe Adidas Superstars. Je vindt het allemaal in dit hipsterwarenhuis voor jonge knappe mensen met goudstaven en Zwitserse bankrekeningen. Dus doe net als de hordes alternatieve, linkse hetero's of LGBT'ers die deze keten verafgoden ondanks een directeur die openlijk geld doneerde aan een homofobe politicus uit de US of A én een pro-homohuwelijk shirt uit de winkel haalde! Koop er een paar Nike sportsokken voor 14,99 of helemaal niets. Maar zorg er wel voor dat mensen zien dat je de winkel in- en uitloopt. Zien en gezien worden baby!

Je bent een gore dief van je eigen portemonnee

Superblij met je zojuist aangeschafte peperdure telefoonhoesje, onbetaalbare ondergoed of rebelse sierraden? Grote kans dat je hiervoor je inboedel hebt moeten verkopen én dat je een ontwerp draagt dat ze bij Urban Outfitters schaamteloos van jonge designers hebben gejat. Originaliteit is sowieso ver te zoeken aangezien hun most buyed item een hoodie van 150 euro is, die Fila 83 jaar geleden al uitbracht. Wil je er toch nog steeds precies hetzelfde uitzien als iedere jonge, progressieve, linkse millenial én bijdragen aan een betere wereld? Ga gewoon ff naar een vintagewinkel bij jou om de hoek.