Ook ongezonde mensen moeten hun lifestyle op social media gaan omarmen

Afgelopen maand 11 kilogram aangekomen omdat je 10 vakantiedagen had opgenomen om vervolgens Netflix te kijken met je warme laptop op je zachte buik? Vorig jaar je enkel gekneusd omdat je opstond? Afgelopen zomer gedumpt omdat je een gigantische Thuisbezorgdschuld had opgebouwd bij je ex-vriend(in)? Al jaren niet meer gekotst van alcohol maar dinsdag nog gekokt door het indirect drinken van vloeibaar frituurvet? Al jaren geen krantenabonnement meer maar toch een gigantisch oudpapierprobleem op je balkon dat gevormd wordt door oude pizzadozen? Onder de 30 en toch een risicogroep voor doorligplekken en hart- en vaatziekten? Denk je bij het woord burpee aan die knoflookwalm van gisteren?

Ook jij telt gewoon mee in deze samenleving. Jouw stem is even waardevol op sociale media als die van alle hardlopende hardbodies en fitgirls. Accepteer je lifestyle en pak je moment.

Inspireren doe je zelf

Motiveer jezelf door hele persoonlijke, inspirerende quotes te maken en delen met al je vrienden. Als de hele wereld weet waar jij voor staat, ben je verplicht om altijd jezelf te zijn en precies te doen waar jij je lekker bij voelt! Dat is nog eens een flinke stok achter de deur. En dat is helemaal handig als je het even niet meer ziet zitten en overweegt om bijvoorbeeld naar buiten te gaan of de fiets naar kantoor te pakken. Mocht je in zo’n diep, zwart dal zitten en geen idee hebben hoe je er weer uit komt, lees dan terug hoe jij jezelf eerst nog wist te motiveren. Heb je het extra zwaar? Print de quotes uit en plak ze op je koelkast. Zo wordt je er elke keer dat je langs je koelkast loopt aan herinnert dat er spuitkaas in Bugles hoort.

Iedereen is een winnaar

Net voor de 6e avond op rij een grote kapsalon, 2 friet speciaal, een berehap en chocolademilkshake bij je favoriete grillroom besteld? Dan mag je best een beetje trots op jezelf zijn. Durf te delen (niet je voedsel, voedsel deel je niet). Zie het als hoe je vroeger met een goed rapport langs je opa en oma ging, voor een rijksdaalder. Laat al je Facebookvrienden zien hoe goed je bezig bent en misschien sleep je er wel een mooi compliment, een vernauwde aorta en een flinke portie zelfvertrouwen uit!

Schroom niet om een leuke foodpic of enthousiaste statusupdate te plaatsen om iedereen te laten zien hoe lekker je gaat.

Onderschat jezelf nooit

Kijk jij al jarenlang liggend naar films en ben je sinds kort ook he-le-maal into kwaliteitsseries? Misschien ben je dan wel fit genoeg voor een marathon. Doe eens gek, meld je aan met een stel vrienden of je partner, train elke avond en ga ervoor! Als je je ergens voor op geeft, is het moeilijker om later nog af te haken. En dat geldt al helemaal als je fanatieke vrienden meedoen, worst en/of kaas meenemen en je motiveren. Geloof me, als je eenmaal de finish heb bereikt voel je je beter dan ooit. Wat een rush!

Wees sterk

Bang dat mensen je vervelend gaan vinden en gaan ontvolgen? Dan zijn ze je überhaupt niet waard! Echte vrienden staan altijd achter jou en je dromen. Denk je zeker te weten dat sommige ‘vrienden’ je way of live afkeuren? Schrap ze uit je vriendenlijst, duw een dode rat door hun brievenbus, doe je gordijnen dicht en chillax.