Wie is toch die welvarende, volslanke man in die vaalrode broek van Gant?

Beeld: Hanna Whittle

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Hier is deel 9: de vaalrode herenbroek.

Wat is dit?

Laat je niet foppen door de goedkope uitstraling van dit kledingstuk: het wordt gedragen door welvarende witte Hollanders, meestal in hun vrije tijd, wanneer ze bijkomen van hun drukke 2-urige werkweek. Dit soort broeken zijn meestal van Gant en kosten €140,-, wat niet wil zeggen dat ze niet gewoon ook bij een C&A-sale verkrijgbaar zijn voor €22,95. Geld moet toch zeker niet rollen!

Waarom is het zo Nederlands?

Dat is het grote mysterie. Het is de nachtmerrie van elke échte Nederlander om op te vallen. Het zit in de aard van de Hollander om zich het liefst terug te trekken in de veilige omgeving van haar vormloze grijze Gaastra-jas. En toch is de vaalrode herenbroek misschien wel het opvallendste modeverschijnsel dat ons landje te bieden heeft. Raar toch??

Er is niks dat het onuitgesproken karakter van de Nederlander duidelijker in kaart heeft gebracht dan de slogan van de winnende politieke partij tijdens de afgelopen verkiezingen: "Normaal. Doen." (Sorry voor deze oprisping.) Maar het lijken opvallend genoeg vooral VVD'ers te zijn die verantwoordelijk zijn voor de absoluut niet normale vaalrode herenbroek. RAAR TOCH???!?

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Je bent maar één C&A-sale verwijderd van een look die welvaart uitstraalt! Fashion tip: de vaalrode herenbroek valt trouwens uitstekend te combineren met een nietszeggende grijze Gaastra-jas.

VIND JE OOK LEUK:
Waarom draagt iedereen in Nederland opeens Daily Paper?