Mannen, hou eens op met het imiteren van cabaretiers op feesten en partijen!

Beeld: Hanna Whittle

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou ├ęcht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten, mensen of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Wat is dit?

Een grote Nederlandse traditie onder heterojongens en -mannen tussen de leeftijd 11 en 50 is het slecht imiteren van lompe Nederlandse cabaretiers. Het idee is dat je een keuze maakt uit een van de volgende schreeuwerige mannen die worden aanbeden als opperheiligen door de Hollandse heteroman:

  • Hans 'ik teer nog steeds op mijn discriminerende grappen over Marokkanen waarbij ik veel speeksel verloor' Teeuwen
  • Guido 'kijkt hij me nou aan of niet?' Weijers
  • Theo 'weet nooit helemaal zeker of hij dronken en overspelig is' Maassen
  • Herman 'maak je woorden eens af' Finkers
  • Freek 'hoe de fuck kan deze man een jong publiek bereiken?' de Jonge
  • Joep 'veel te rijk geworden van zeikerige shows en zeikerige columns' van 't Hek
  • Martijn 'steelt grappen en bedreigt collega's' Koning
  • Jochem 'veel te blij, hou hem uit de buurt van kinderen' Meijer
  • Philippe 'dit is een seksistische Vlaamse vriend van Jandino Asporaat' Geubels

Je zet een stemmetje op, kiest uit een van de vele thema's (Marokkanen, tieten, vrouwen, kutjes of het aanrecht) en je bent klaar om high fives te ontvangen van je vrienden met heteropikken!

Waarom is het zo Nederlands?

Omdat Nederlandse mannen van lomp met een tikkeltje kwetsend houden. Lompe, brede mannen van half spier/half spek, die lompe dingen roepen in lompe kleding die totaal uit verhouding is. Het zijn de perfecte propagandamachines voor alle Bastiaans, Gerbens en Thijmens out there. Want alles wat Neerlands mannencabaret brengt, wordt door hen ontvangen met een gulzige slagerslach en een bevestigende knik (omdat er zogenaamd ook altijd een filosofische boodschap in zou zitten).

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

De taal! Je moet de taal leren om al die shows uit de zero's te kunnen begrijpen. En je hebt het ├ęcht nodig om in de smaak te kunnen vallen bij Nederlandse mannenvrienden. Voor je het weet begroet je ook alleen nog maar mensen met 'KUTHOEREEEE!' Hoe leuk!