Dit is waarom je na het afrekenen tóch altijd even die kassabon checkt

Beeld: Hanna Whittle

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten, mensen of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Hier is deel 3: toch nog even die kassabon controleren.

Wat is dit?

Als je jezelf echt in de diepste krochten van de Hollandse cultuur wilt werpen, vraag dan altijd een kassabon bij je boodschappen, en blijf nog even een minuutje of twee rondhangen bij het inpakgedeelte van de kassa. Want klopt het wel wat Samira allemaal heeft aangeslagen?! De vorige 299 keer heb je haar niet op een foutje weten te betrappen, maar toch vraag je die 300ste keer om een kassabon. Juist dan, want de kans dat er een fout is gemaakt bij het aanslaan van de huismerk kaassouflés wordt elke keer een stukje groter, toch?

Waarom is het zo Nederlands?

Voor niets gaat de zon op in Nederland! Elke cent die je verdient moet je optimaal besteden, bij voorkeur door deze niet te besteden. Het lijkt soms een wonder dat we uberhaupt een draaiende economie hebben in dit land, want Hollanders zitten op hun geld als een pornoster op een goedbetaald gezicht.

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Échte Hollanders krijgen het met de paplepel ingegoten: waag het niet ook maar één druppel van die pap te verspillen!!! En doe voorzichtig met die lepel, die hebben we pas 15 jaar en moet nog 30 jaar mee!!!

Jij krijgt die Samira nog wel een keer. En laat je bij je analyse van je kassabon vooral niet afleiden door de appels van de klant achter je die al tegen jouw boodschappentas aan beginnen te knallen.