Hey mam, waarom heb je toch zo'n praktische telefoonhoes met flap en vakjes?

Beeld: Hanna Whittle

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten, mensen of neukstandjes zijn.

In deze rubriek kijken we elke week wat Nederland nou zo Nederlands maakt.

Wat is dit?

De praktische telefoonhoes is een gewone telefoonhoes maar dan praktisch. De Nederlander is verslaafd aan praktisch en daarom is de praktische telefoonhoes ook zo populair onder de voornamelijk wat oudere kaaskoppen. Een praktische telefoonhoes is altijd uitklapbaar, laat de telefoon minstens twee keer zo groot lijken en bevat opbergruimte voor Kruidvat- en Karwei-voordeelpassenen kan worden omgebouwd tot standaard voor de telefoon.

Waarom is het zo Nederlands?

Alleen Nederlanders denken bij elk product na over of het wel praktisch is. Denk even aan Italiaanse dames die met gemak op hun zestigste nog hakken van minimaal 15 cm onder hun poten binden. Denk maar niet dat het in het hoofd van een Nederlander opkomt om na het veertigste levensjaar iets anders te dragen dan een praktische Camperschoen met een maximale hakhoogte van tweeënhalve centimeter. Wij Nederlanders zijn dan ook het minst stijlvolle volk dat er rondloopt en we zijn ook nog eens zeer krenterig. Daarom willen wij liever niet dat onze Samsung Galaxy SIII een krasje oploopt. De ideale manier om onze praktische telefoon te beschermen is daarom met een praktische telefoonhoes.

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Als nieuwkomer is het belangrijk om te weten dat je pas echt meedraait in de Nederlandse maatschappij als je mobiel ingesloten is door een praktische telefoonhoes. Je wordt al snel als pauper gezien als je geen telefoonhoes, of nog erger, een ordinaire telefoonhoes om je voornaamste communicatiemiddel hebt zitten. Het maakt niet uit dat een praktische telefoonhoes ook gewoon voor drie euro gekocht kan worden op de Albert Cuyp. Alles wat afwijkt van de norm wordt niet door de gebruikers van deze praktische telefoonhoes getolereerd. Ze raden je dus aan om gewoon lekker normaal te doen.