Iedereen zou meer kokosbrood moeten eten

Beeld: Hanna Whittle

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten, mensen of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Hier is deel 16: je hebt kokosbrood in huis

Wat is dit?

Kokosbrood is een typisch Hollands lunchbeleg bestaande uit bakken vol suiker en een klein vleugje kokos. De plakken zijn verkrijgbaar in de kleuren cacaobruin, smeuïg wit, LGBT-roze en urinegeel. Kokosbrood ruikt naar een combinatie van milkshake en verbrand rubber. Dit is het mogelijk ook, maar zet één hap in een kokosplak en je bent verkocht. Het is zowel lekker voor in het knuistje als tussen de twee saaiste witte casinobammen die je ooit zag.

Waarom is het zo Nederlands?

Zoals eigenlijk al onze belegsoorten is ook deze mokerzoet en zou in andere landen alleen voor een cursus cholesterol-taartenbakken gebruikt worden. Maar dat maakt niet uit. Kokosbrood smaakt voor Nederlanders naar hun onbezorgde jeugd toen ze nog onbeperkt Celebrations en Kinder Bueno's konden eten zonder daarna voor straf een maand op onrijpe avocado's en zure linzen te diëten.

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Het is een handig supplement om in huis te hebben. Iedereen houdt ervan en is daarom in te palmen met het lapje zoetstof. De naam kokos 'brood' wekt namelijk de illusie dat het voedzaam en goed voor je lichaam is. Ook zullen Nederlanders wie je een plak voorschotelt altijd 'fucking nostalgisch' worden om het af te slaan. Daarna kun je hen om een gunst vragen! Nogmaals, kokosbrood in huis is een absolute must.