Nederlanders zijn altijd direct herkenbaar op elk buitenlands vliegveld

Beeld: Hanna Whittle

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou ├ęcht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Hier is deel 12: DIRECT herkenbaar zijn op een buitenlands vliegveld.

Wat houdt dit in?

Een Nederlander is op een buitenlands vliegveld DIRECT te herkennen:

  • Er is een indrukwekkend kleurcontrast gaande tussen het hoogblonde kapsel en de roodverbrande gezichtshuid van de Nederlander. Ook zien Nederlanders er altijd extra uitgeblust uit, want ze waren hier 5 uur geleden al omdat ze de efficiency van dit buitenlandse vliegveld in twijfel trokken.
  • Ze staan onvermurwbaar in de rij voor de incheckbalie, ook al gaat die pas over 50 minuten open.
  • Er wordt een enorme stapel uitgeprinte A4'tjes stevig tussen de vingers geklemd, met onder andere het e-ticket, de noodnummers van Interpolis en ABN-AMRO, een plattegrond van dit buitenlandse vliegveld en alle e-mails die Arke heeft gestuurd sinds het boeken van het ticket. Inclusief dat automatisch gegenereerde mailtje op de vertrekdag, waarin alleen 'Prettige vakantie!' stond.
  • Er wordt uitvoerig gespeculeerd en gediscussieerd over het weer in Nederland. Bronnen worden geraadpleegd, vergeleken en in twijfel getrokken.
  • Alles wat 'beter had gekund' op dit buitenlandse vliegveld wordt hardop geobserveerd. Voorbeeld: zijn er bij de paspoortcontrole 3 balies open in plaats van 4? Je weet dan dat elke aanwezige Nederlander op een gegeven moment de volgende geniale ingeving zal delen met zijn boffende reisgenoten: 'Kennen ze die vierde niet effe opengooien?'

Waarom is het zo Nederlands?

In stressvolle situaties komt je ware aard pas echt glorieus aan het licht. Voor de Nederlander is dat allergisch zijn voor inefficiency en klagen over inefficiency.

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Een echte Nederlander weet dat een vliegveld geen plek is om je ook maar een minuutje te ontspannen. Oh ja, en haal voor je vlucht nog ff een cola bij de Relay, is goedkoper dan in het vliegtuig.