Voelt er iets vertrouwder dan met een wc-rol over de camping flaneren?

beeld: Hanna Whittle

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Wat is dit?

Dit is iedereen die je op de camping in Zuid-Frankrijk spot. Alle bleke Hollandse bonken vlees met een wc-rol in het knuistje geklemd. Op weg om lekker te kleien in een gehorige wc, even die chili con carne van gister eruit gooien! Hordes Nederlanders maken elk jaar weer de bedevaartstocht van de tent of caravan naar het toiletgebouw, om massaal hun darmen te legen.

Waarom is het zo Nederlands?

Alle Nederlanders houden ervan: Met je auto op zwarte maandag door de bloedhitte met twee krijsende kinderen op de achterbank naar een lelijke camping in Zuid-Frankrijk, met, jawel, nog honderd andere Nederlanders! Alsof je Nederland nooit hebt verlaten! En een fijne bijkomstigheid is dan de kruistocht die je drie keer per dag maakt. We love it!

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Dat je je absoluut niet hoeft te schamen voor die Albert Heijn-huismerk wc-rol die je meeneemt naar dat openbare toilet. Vooral niet als man, waarbij hét teken is dat hij lekker gaat poepen. Maar we poepen allemaal toch?