Lekker Hollands, oké zijn met homo's zolang ze je maar niet aanraken

Beeld: Hanna Whittle

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten, mensen of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Deze week: oké zijn met homo's zolang ze je niet aanraken

Wat is dit?

Dit is hoe wij in Nederland de titel 'Meest Tolerante Land van de Wereld' verdedigen. In Nederland wonen homo's, lesbiennes, queers, transgenders en nog van alles dat zich op het genderspectrum bevindt. En dat is voor de grote (witte, mannelijke) meerderheid in ons land prima, mits ze met hun pootjes van ons afblijven.

Homo's en hetero's leven (in elk geval buiten de Randstad) nog redelijk gescheiden van elkaar. Heb je toevallig een homoseksuele Remco op accounting werken? Zorg dat je het hele jaar zo min mogelijk interesse in hem toont, maak nooit oogcontact met 'm als je 'm vraagt om de hummus door te geven tijdens de lunch en loop meteen weg als je 'm tijdens kerstborrel vraagt of 'ie nou eigenlijk 'het mannetje of het vrouwtje' is. Waarom? Omdat er in Nederland graag wordt geleefd volgens het credo 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. Die uitspraak ga je nog vaak horen, lieve nieuwkomer!

Waarom is het zo Nederlands?

Het is enorm nuchter om iemand te tolereren zonder ze daadwerkelijk te omarmen of in je hart te sluiten, als Nederlander. Homo's zijn prima voor op televisie of in clichésectoren. Homo's zijn prima zolang ze niet in de buurt komen, te hard schreeuwen op hun Gay Pride-bootjes en op z'n minst net zulke domme moppen tappen als Gordon. Homo's zijn eigenlijk hartstikke prima! Van een afstandje!

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Dit zijn onze Nederlandse normen en waarden! Zorg dat je afstand houdt en mocht je onverhoopt zelf homo zijn: hou je dan een beetje in. We weten ook wel dat Nederlandse mannen stuk voor stuk onweerstaanbaar zijn en dat je het allerliefst de geruite Chasin'-bermudabroek van hun roomblanke billen wil scheuren om ze bewusteloos te pijpen, maar zo doen we dat hier niet! Hier doen we normaal.