Wow, we hebben ontdekt waarom je bijna nooit meer UGGs op straat ziet!

Beeld: Hanna Whittle

Ah, weet je nog, de UGG? Dat gore, vlezige stuk schoeisel dat vooral te zien was aan de voeten van chronisch chagrijnige scooterprinsesjes? Het valt ons al een tijdje op dat de UGG bijna uit het straatbeeld verdwenen is. En dankzij onderstaande brief van de CEO van UGG aan de winkeliers die de laars verkopen, hebben we eindelijk duidelijkheid!


29 december 2016

Gewaardeerde verkopers van de UGG-laars,

Als CEO van UGG wil ik graag toelichten waarom uw verkoopcijfers in de laatste maanden zo sterk gedaald zijn. Wij hebben u de laatste maanden namelijk inferieure producten geleverd, veroorzaakt door een toegenomen schaarste van de voering van de populaire laars. Het schapenschaamhaar is namelijk op.

Als loyale UGG-verkoper weet u natuurlijk dat schapenschaamhaar al sinds de prille start van ons bedrijf de belangrijkste grondstof is van de UGG. De vergeelde wol die we van de edele delen van het schaap roven, en de bijbehorende, flauwe urinegeur, leveren al jarenlang precies wat onze consument in de koudere maanden om de voeten wenst. We hebben nooit begrepen waarom, en u waarschijnlijk ook niet, maar je hoeft de klant niet te begrijpen om geld te kunnen verdienen.

Helaas zijn de tijden dat we rijk werden over de rug van het schaap — of moet ik zeggen over de schaamstreek — voorbij. Onze ooien dartelen al maandenlang met een gladde bikinilijn door de wei. En omdat een Brazilian wax zijn werk grondig doet, groeit het schapenschaamhaar niet in het vereiste tempo terug, waardoor we dit jaar niet de gewenste kwaliteit UGGs konden leveren aan Kimberleys en Lonnekes wereldwijd, noch aan die enkele Jeffrey die je er weleens haastig op ziet voorbijmarcheren.

Onze research & development-afdeling heeft in de afgelopen tijd in een poging het probleem te omzeilen haar voltallige personeel gezet op de zoektocht naar geschikte voeringalternatieven. De drie voornaamste grondstoffen waar het lab mee heeft gewerkt waren als volgt:

• De opgehoeste haarballen van terminale albinokamelen;
• De vulling van bankstellen in crackpanden, jarenlang ondergezweet en -gekotst door enthousiaste heroïnegebruikers;
• Het konthaar van vrijgevige blonde zwervers.

Geen van deze experimentele ingrediënten wist echter de verfijnde kwaliteit te bereiken van een doorleefd stuk schapenschaamhaar. En dit is dan ook waar het broddelwerk van de UGGs die we u de laatste tijd geleverd hebben uit bestaat. Aangezien de UGG uit het straatbeeld verdwijnt, merkt de klant tijdens het passen van de laars blijkbaar al snel dat het niet de vertrouwde urinegeur van het schaap is die uit de laars wasemt, maar de geur van zwerveranus. En dat gaat onze klanten dan blijkbaar weer wél te ver.

Onze excuses voor deze productionele crisis. We hopen op uw begrip en dat de lente ons in de lente weer genoeg lammetjes oplevert, met verse, plunderbare schaamstreken.

Met vriendelijke groet,

De CEO van UGG