Wie zijn toch die losers die liegen op Twitter voor wat retweets?

Beeld: Hanna Whittle

Mensen gaan ver voor Twitterfame. Zo ver dat ze allerlei sterke verhalen uit hun duim zuigen in de hoop honderden likes en retweets te krijgen van goedgelovige sukkels. Ze denken dat niemand ze doorheeft, maar ze zijn doorzichtig as fuck.

Zo herken je ze.

1. Ze pimpen schaamteloos hun kinderen uit

Twitterleugenaars zijn gek op het misbruiken van kinderen in hun zoektocht naar roem, want een sentimenteel kinderverhaaltje is al gauw goed voor minimaal 1k likes en RT's. Vaak zijn dit tweets met een foto van een briefje geschreven door een volwassene die duidelijk een slordig kinderhandschriftje probeert te imiteren.

'Kijk nou wat kleine Sem in zijn schriftje heeft gekrabbeld? 2 jaar mensen! #prouddaddy'

brief2

Naast liegen over de intelligentie van hun middelmatige kind, doen veel ouders op Twitter ook graag alsof hun denkbeeldige kind superwoke is. Zoals deze moeder die zogenaamd door haar 3-jarige dochttertje op haar plek is gezet.

brief1

2. Ze gaan vooral los met hun broodjes aap als ze in de trein zitten

Veel leugens worden vanuit de trein op Twitter geflikkerd. Blijkbaar is er iets aan de NS dat mensen tot waanzin en grove onwaarheden drijft. Een voorbeeld: 'Man naast me is zijn tas vergeten. Er zat 100.000 euro cash in. Netjes bij de conducteur afgeleverd. Want zo ben ik #goodkarma #humble'

Ook seksfantasieƫn krijgen de vrije loop vanuit de trein: 'Supergeile chick kijkt me de hele tijd aan. Vervolgens loopt ze naar de wc en knipoogt ze naar me, net voor ze naar binnengaat. Ik ben single, heb al 2 jaar geen seks gehad, maar ben toch blijven zitten. Fuck vluchtige seks, ik zoek diepgang.'

3. Ze doen zichzelf graag voor als alles behalve de rat die ze zijn

Twitter is ideaal om jezelf voor te doen als de meest liefdadige Ghandi meets Moeder Theresa ooit. Bijvoorbeeld gasten die semi-nonchalant melden hoe heldhaftig ze wel niet zijn: 'Daklozenkrantverkoper net door groepje pubers uitgescholden. Ben er tussen gesprongen. Wat kneuzingen en schrammen overgehouden, maar kon moeilijk wegkijken toch?' Terwijl je weet dat hij nog niet eens oogcontact met een daklozenverkoper zou maken als hij er betaald voor kreeg.

VIND JE OOK LEUK:
Waarom zit half Nederland ineens te nietsen op Strava?