Waarom zou je 18u wachten op je overstap om €3 te besparen?

Beeld: Hanna Whittle en Marijtje Berghuis

We hebben weer een Nederlandse traditie van stal gehaald!

Wat is dit?

Als een Hollander op de bank achter z'n Dell-tablet vluchten naar Mallorca aan het vergelijken is (een proces waarbij de browser wekenlang wordt gerefresht, met de leesbril balancerend op het puntje van de neus en de tong ijverig in de mondhoek geplant), is de prijs de belangrijkste overweging. En omdat vluchten met tussenstops altijd de goedkoopste zijn, is de volgende gedachtegang een veelvoorkomende: "Hmmm... deze vlucht heeft een tussenstop van een midweek in Noord-Korea, maar is wel ietsje goedkoper. Ik neem 'em!"

Waarom is dit zo Nederlands?

Er is niks dat de Nederlander een beter gevoel geeft dan een ander geen geld gunnen. Dat die 15 bespaarde euro's alweer op zijn zodra ze op hun tussenstop een croissant en een kleine koffie bestellen, dat doet er niet toe. Zodra ze die oplichters van een luchtvaartmaatschappij maar een paar euro's hebben afgetroggeld! Don't fuck with the Dutch!!!

Wat de fuck kun je hiervan leren?

Als je een echte Nederlander wilt zijn, kies dan nooit voor je eigen comfort, maar altijd voor het gevoel dat je een bedrijf 'te slim af bent'. En leer jezelf comfortabel te maken op vreemde vliegvelden (Waar zijn de beste stopcontacten? Hoe was je je oksels in een wc-pot?), want je zult er veel bezoeken in je krenterige Hollandse bestaan. En de andere Nederlanders daar direct herkennen. Zien we je snel op Donetsk International Airport?