Fashion Talk: Tussen Kunst & Kitsch S31E10

Ook in de Tussen Kunst & Kitsch-aflevering van 7 januari 2015 draaide het weer om één ding: fashion.

De mevrouw met bril is aangeschoven bij de taxatie van een Nijmeegse gildekan in een veilig ton-sur-ton ensemble. Jas, trui en gepermanent haar: met deze three shades of grey word je absoluut niet gezien als life of the party, maar om een middagje rond te struinen voor de camera’s van de AVRO scoort dit ruim voldoende. Hier staat een sterke, onbaatzuchtige vrouw met een typische rurale garderobe. Goed gedaan!

Oh boy, je komt op televisie en je neemt zo’n groot risico. Een oranje v-neck? Niet meer gezien sinds mijn oom Joop er in 1998 in begraven is. En dan de grote zwarte kraag die erbovenuit komt piepen… Dat kunnen maar weinig mensen hebben, maar deze fashionista gelukkig wel. Lekker brutaal, lekker edgy, lekker die grenzen van de goede smaak opzoeken! Lekker! De broche die deze man laat taxeren kocht hij voor 30 euro op een rommelmarkt en is blijkbaar 2.500 euro waard. De gulzige blik in zijn ogen zegt bij het horen van die woorden maar een ding: de PC Hooftstraat is calling, baby!

De vrouw links laat een schilderij van de Friese schilder Ignatius Idema taxeren met daarop een vergezicht van Harlingen, maar de guy op de achtergrond doesn’t give a fuck! Een nonchalant openhangend zwart jack en een nog nonchalantere Beau-van-Erven-Dorenseske-blouse met drukke bloemenprint, that’s how you do it! Plastic zak van de Albert Heijn in de rechterhand voor die extra laissez-faire-vibe, terwijl zijn ogen driftig zoeken naar iemand die weet waar de afterparty is. Party on!