Wie is toch die luid bellende meid in de trein?

Beeld: Hanna Whittle en Nathan Stuger

"CHARISSAAAAA HEB JE MET 'M GE-, WEETJE WEL, JA?! ECHT? Schat ik zit in de trein, maar OMG? IN EEN STEEG? NEE!!! En je vriend dan?!" - die ene meid in iedere intercity ooit.

Natuurlijk zijn er altijd wat zuurpruimen die hun vermoeide zucht wat extra volume geven als deze meid hardop over haar privé-leven belt in de trein. Toch genieten de meeste medepassagiers ervan. Zeg eerlijk, hoe vaak heb jij niet sneaky je muziek uitgezet, zodat je stiekem kon meeluisteren?

Ze zorgt voor entertainment op het spoor tussen Veenendaal-De Klomp en Zaandam. En geloof me, daartussen is normaal gesproken weinig te beleven. Laten we haar dus omarmen en leren kennen:

Wanneer zie je haar?

Eigenlijk in iedere trein die je binnenwandelt, op ieder mogelijk tijdstip. Al valt deze studente Juridische Hulpverlening meer op in de avondspits tussen alle uitgeputte loonslaven. Waar de meeste treinbellers het rustige middenstuk opzoeken waar alleen Gerard met de vouwfiets staat om mee te luisteren, zoekt deze meid de drukte op. Ze wurmt zich graag tussen wat dagjesmensen in een knusse vierzits of gaat staan in een volle stiltecoupé om in geuren en kleuren over de geëscaleerde bad trip van ene Jessie te praten.

Waar komt ze vandaan?

Stage. Deze meid is op een of andere manier altijd stagiaire. En altijd bij een retesaai advocatenkantoor in Amsterdam waar ze onbetaalde dagen van 11 uur maakt. Daar is ze dag in dag uit bezig met grote uitdagingen als Excel, mailtjes doorsturen en hielen likken van de baas. Haar treintelefoongesprek onderweg naar tweederangsstad Utrecht begint daarom ook altijd met een bloedeerlijke klaagzang over stagebegeleider Ron: "Ja ik kreeg dus wéér een dienblad met lege glazen in m'n handen gedrukt, terwijl ik gewoon ben aangenomen om schadeclaims te analyseren!" De dagjesmensen tegenover haar stoppen hun gesprek en spitsen hun oren. Dit is de meest juicy zin die ze tijdens hun dagje statten in Dordrecht gehoord hebben!

Wat buldert ze in haar telefoon?

Deze taboedoorbreker op het spoor roddelt over collegaatjes, klaagt over de studie die ze verneukt, maakt ene vriendin Jessie voortdurend belachelijk, praat net iets te dom over 'wanneer het nou eens klaar is met die burgersoorlog tussen Syrië en Irak' en heeft het over het vergeten van morning-afterpillen. "Had ik al verteld van Mike? Zó gênant! Charis ik zeg het je, tot ver achter de huig! Moest over z'n broek heenkots- wacht ff schat, moet kaartje laten zien... Ben ik weer." Het is vaak een beetje puzzelen wat ze zegt als het thema seks voorbijkomt, maar als je het hele traject tegenover haar zit, kun je op een gegeven moment een gedetailleerd woordweb uittekenen van al haar escapades. En van haar vrienden. N-joy!

Wat gaat ze dit weekend doen?

Op verwarmde terrassen wijntjes doen en keihard bijkletsen met vriendinnen, waarmee opnieuw verveelde dagjesmensen in haar buurt met een gezellige middag worden beloond. Serving the planet!