Wie is toch die man met een Whopper in de trein?

Beeld: Marijtje Berghuis & Hanna Whittle

Iedereen die wel eens in de spits de trein heeft gepakt herkent de onmenselijke stank van fastfood. Wij namen de guy met de - Angry Texas Triplecrisp - Whopper van de Burger King eens even goed onder de loep.

Wie is dit?

Een hardwerkende gozer van in de 30 waar het laatste beetje levensenergie nog nét niet uitgezogen is. De seks met zijn vriendin is nog wel oké en hij hoeft in ieder geval niet in de file te staan onderweg naar werk. Maar na een lange werkdag met zijn suïcidale collega's staat hij niet te springen voor een nog op te warmen rauwe andijviestamppot. Daarom grijpt 'ie graag terug naar zijn oude liefde: zijn smaakvolle affaire met een moddervette Whopper.

Wat heeft 'ie bij zich?

Veel eetlust en een zelfbedachte vrijbrief voor het gebruiken van een extra zitplek voor al zijn eten. Wat de omgeving hiervan vindt, interesseert deze egocentrische zak ab-so-luut niks. Hij gaat zich namelijk niet wagen aan de kookkunsten van zijn vriendin. De restjes rijst met kip en broccoli van de avond ervoor zit nog in zijn tas en gaan zo, samen met de Whopperverpakking, de prullenbak in.

Wat heeft 'ie aan?

Het basic loonslaaf starterpack: een colbert met te brede schouders en een spijkerbroek eronder van Jeans Centre. Met tegenzin draagt hij een horloge dat hij van zijn vriendin heeft gekregen voor zijn laatste verjaardag, net niet zijn kleur, net niet zijn smaak, allemaal net niet.

Waar komt 'ie vandaan?

Werk, hij moest waarschijnlijk onbetaald overwerken tot een uurtje of acht. Daarna is hij haastig richting het station gevlucht. Daar bleek dat er nog tien minuten op de klok stonden voordat zijn Intercity naar Arnhem vertrok. Dus beukte hij zich door de menigte bij de Burger King en bestelde hij zijn Whopper. Augurken en rauwe uienringen knoeiende sprintte hij de trein in om heel knus het laatste plekje van een vierzits in te nemen. Hier gaan zijn medereizigers ook van mee kunnen genieten!

Waar gaat 'ie naartoe?

Gewoon, naar huis. Na zijn treindiner Facetimet hij nog even met zijn vriendin, die vraagt hoe laat hij thuis is want het eten staat al klaar. Maar tijdens het gesprek betrapt ze hem op wat ketchup in zijn ongetrimde baardje: 'Heb je nou wéér een Whopper besteld? Die ene trut met vlechtjes was weer aan het werk zeker? Heeft ze weer gratis Twister Fries in je hand gefrummeld? Nou? Ik heb in ieder geval weer voor Jan Kanker staan kokkerellen en ga dus nu ff een wijntje doen met m'n oude schoolvriend Leroy.'

Wat gaat 'ie dit weekend doen?

Hij heeft zaterdagavond 'een etentje' gepland staan met ene B. Koning. Uhu, sure.