Dit is de DENK-stemmer: halal in de streets, haram between the sheets

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

De jonge Turk of Marokkaan die op DENK stemt, is zó goed geintegreerd dat hij, net als iedere andere Nederlander, de godganse dag klaagt over wat er allemaal mis is in dit land. Hij snapt niet hoe mensen zo racistisch kunnen zijn? Als hij bijvoorbeeld een Marokkaans of Turks meisje met een Surinaamse jongen ziet, moet die 'nxgxrhoer dat vooral lekker zelf wel weten'. Zij gaat namelijk branden in de hel, niet hij.

Maak kennis met de brür die steen en been klaagt over discriminatie van minderheden, maar daar zelf ook pap van lust.

Hij meet met dezelfde twee maten als zijn politieke tegenstanders

De DENK'er wordt schijtziek van de dubbele maat waarmee er in Nederland wordt gemeten. Als een corpsbal de boel op stelten zet, moet hij de kroeg uit. Als de DENK-stemmer dat doet, moet hij Nederland uit. Fucking oneerlijk a sahbi. Je zou dus verwachten dat hij zelf nooit zo hypocriet zou zijn. Wat schetst onze verbazing? Als een moslim gediscrimineerd wordt, staat de DENK-stemmer op z'n achterste poten. Maar als een homo, Koerd, jood of Armeniër wordt gediscrimineerd, heeft hij ineens, puur toevallig natuurlijk, acute kramp in diezelfde achterste poten. InshaAllah is die kramp niets ernstigs als 'dubbele-maat-itis'.

Hij is halal in de streets, maar haram between the sheets

De broeder die op DENK stemt, is op zoek naar een maagd die cupcakes voor hem bakt, terwijl hij zelf een afgelikte boterham is. Hij komt vaak potentiële huwelijkskandidaten tegen op zijn hogeschool of universiteit, maar die zijn hem iets te mondig. Zijn ideale vrouw zit elke avond met intact maagdenvlies om 18 uur stipt thuis op de bank en beschikt over de superkracht om binnen een miliseconde weg te zappen als er haram op tv is. Denk hierbij aan een afscheidskus op de wang tussen Ludo en Nina. De DENK'er heeft twee mobieltjes. Een iPhone Halal voor z'n toekomstige vrouw, familie, vrienden en werk en een iPhone 666 Haram Plus voor de zusters waar hij undercover in shishatenten mee connect. Terwijl hij, als zijn cupcake-maagd ook maar oogcontact maakt met de bakker, köfte van 'r maakt.

Hij juicht bescheiden voor het Nederlands elftal, maar hij tütürt uitbundig voor Marokko of Turkije

Zo teleurgesteld als de DENK-stemmer is in het intolerante Nederland, zo trots is hij op Marokko of Turkije. Die trots uit zich in wapperende bloedrode vlaggen uit tütürende BMW's of met z'n vijfen op elkaar gestapeld op één Vespa als Marokko of Turkije wint. De liefde voor zijn vaderland is groot, omdat hij daar tenminste niet als tweederangsburger wordt behandeld. Waarom hij dan maar eens per jaar maximaal twee weken op vakantie gaat? Dat komt door zijn familie daar die hem nog kaler plukt dan de Belastingdienst hier. Hij mag dan stoer doen voor de bühne, hij zou voor geen goud Wilders verruilen voor Erdogan. Want hij weet: de een praat alleen nog over onderdrukking, de ander doet het.