Wie is toch die gast die denkt dat gokken bij TOTO z'n baan is?

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Er zijn veel domme manieren om geld over de balk te smijten. Zoals een volledige t-shirtcollectie van BALR aanschaffen of twee keer €96,95 betalen om met je moeder vooraan bij de Toppers te staan. Online geld inzetten op willekeurige sportevenementen is hier natuurlijk ook een schrijnend voorbeeld van. Maar wat zijn de kenmerken van deze zogeheten TOTO-better?

Hij denkt een ordinaire, witte villa in Beverwijk bij elkaar te kunnen sprokkelen met zijn geniale inzichten
Met een baan als burgerflipper bij de McDonald's kun je natuurlijk nooit young millionaire worden. Daarom hoopt deze gokgrage dromer met één geniale zet zijn fortuin veilig te stellen. De hoopvolle jongeman is dan ook vatbaar voor ELKE hype waarmee je vanuit je luie stoel knaken kunt verdienen. Zijn zakgeld verspilde hij als 15-jarige aan Pokerstars en één van zijn nieren wordt nu gedragen door z'n oud studiegenoot Cas, omdat hij won met kop of munt. Onlangs verloor hij nog het pensioen van zijn vader door veel te laat in te stappen in de BitCoin. Maar weet je, het duurt gewoon even en het gaat hem ZEKER lukken binnenkort!

Hij is een fervent volger van de Cypriotische vierde divisie en de Luxemburgse FIBA U18 Basketbal-league
Nee, natuurlijk niet echt. Maar hij vindt het o zo mooi om TOTO-tjes te zetten op Cypriotische 'topmatches' als FC Limassol Vooruit vs VV Trekvogels Paphos. 'Ken je linksback Gyros Souvlaki dan niet?', vraagt hij vol verbazing. 'Echt een topper in de wording, misschien gaat hij wel een plekje krijgen bij Cyprus onder de 16!' Niet dat hij überhaupt weet wat of wie Cyprus is, laat staan iets over ijshockey in Soedan of cricket in Polen. Nee, hij vindt het gewoon mooi om willekeurig wat te wedden op hoge quoteringen, zodat als al zijn zestien voorspellingen uitkomen hij maar liefst 1.983.349 euro wint! Als hè.

Hij wil mensen doen geloven dat zijn leven een succes story is waar Kanye West nog een puntje aan kan zuigen
Als hij met het grootste geluk van de wereld op zaterdagavond een keer €18,50 wint, maakt hij meteen een Instagram Story van zijn TOTO-formulier en de flappen cash in z'n knuistje. In de uren die volgen leeft hij als zogenaamde Quote 500-miljonair in de V.I.P.-lounge van de Jimmy Woo en bestelt hij flessen Grey Goose met daaromheen gesorteerde blikjes Red Bull. Omdat zijn blaas dat niet trekt, moet hij elk halfuur even naar de wc waar hij meteen even aan zijn huissleutel ruikt. Als hij aan het eind van de avond wil afrekenen piept zijn bankpas meermaals en moet hij toch met zijn ABN Studenten Creditcard betalen. Gelukkig heeft hij nog een betje uitstaan voor morgen, waarmee hij makkelijk zijn gemaakte schuld kan terugverdienen, toch?

Zijn boekhouding is creatiever dan die van menig VVD'er
Omdat dit ook het type is dat graag pocht met zijn Armani-suit (die hij een avondje mocht lenen van een vriend die wél werkt) en andere dure gadgets, woont deze 22-jarige commerciële economiestudent nog bij zijn ouders in Hoorn. Zijn geldstroom bestaat eigenlijk alleen uit de maximale lening van Ome DUO. Deze 1100 euro wordt als volgt besteed: 300 leaseauto, 200 creditcardschuld, 200 shoptegoed bij G-Star en 400 voor 'overige kosten'. Die laatste categorie bestaat natuurlijk alleen uit het inzetten op wedstrijden, terwijl hij stiekem ook geld wegschraapt bij zijn vaste kostenposten om zijn gokverslaving te bekostigen. Waarom zou hij zijn abonnement al betalen vóórdat de deurwaarde aanklopt? Eten kopen? Neejoh, hij is toch aan het droogtrainen? Nu maar hopen dat Anorthosis Famagusta vanavond met 3-0 wint van Real Madrid!