Terroristen die de maatschappij willen ontwrichten: probeer het eens zonder bloed!

Terreur zaaien. Sommige mensen kunnen het blijkbaar niet laten. Maar moet dat echt met zoveel bloed? Je kunt de maatschappij ook ontwrichten met veel minder dood en verderf.

1. Maak mensen onzeker over wat ze eten

Health food is een manier voor mensen om het gevoel van controle over hun leven terug te nemen. De wereld, daar doe je niet veel aan, maar je kunt wel bepalen of je een Big Mac of quinoa in je mond stopt. Ontneem mensen die zekerheid! Kruimel gluten door glutenvrije gerechten! Sprenkel Big Mac-saus door smoothies! Verspreid via foodblogs geruchten dat frituurvet een adequaat middel tegen overgewicht is!

2. Herinner mensen met e-mailbommen aan hun studieschuld

Aan onze Nigeriaanse spamvrienden te merken is het niet moeilijk om aan e-mailadressen van de mensen te komen. Maak daar gebruik van en zadel ze op met een slecht gevoel! Want wat is er effectiever dan mensen te herinneren aan schulden die ze zelf veroorzaakt hebben? Mail gewoon naar een miljoen mensen: “Hoe hoog is jouw studieschuld eigenlijk?” Miserabele gedachten gegarandeerd.

3. Haal alle wifi uit de lucht

Veel mensen houden van wifi. Ze worden woedend als het er niet is. Daarom een tip aan terroristen: knal alle wifi uit de lucht! Op die manier zullen mensen schreeuwend rondrennen op kantoor en thuis heel verdrietig zijn omdat ze geen House of Cards kunnen kijken of tweeten dat ze House of Cards gaan kijken. Ze zullen op hun bundel aangewezen zijn, of naar internetcafés moeten. De klok wordt in één klap tien jaar teruggedraaid. Vergeet niet tevreden in je handen te wrijven als je de wereld ziet vergaan!

4. Overtuig iedereen ervan dat het leven zinloos is

“Is dit het dan?” vragen veel mensen weleens, bijvoorbeeld als ze niet gelukkig zijn met hun baan. “Ach nee,” zeggen hun vrienden dan in de kroeg, “het komt allemaal goed.” Een effectieve daad van terreur zou daarom zijn: iedereen in de wereld ervan overtuigen dat het niet meer wordt dan dit. Maar hoe geef je iedereen zo’n leeg gevoel? Je kunt wellicht hoesjes met deprimerende teksten over fietszadels schuiven, in de donkerste nacht van het jaar. Dat is nog eens leuk wakker worden!

5. Verkrijg politieke macht en neem dan anti-fun maatregelen

Als jij mensen ervan kunt weerhouden om te feesten en te drinken, zou dat grote ontregeling tot gevolg hebben, of in ieder geval veel chagrijnige mensen. Een idee zou zijn om politiek actief te worden en dan op slinkse wijze in een positie van macht te belanden. En dan de cafés al om 23.00 uur laat sluiten. Door het alcoholpercentage in drank langzaam terug te voeren zal op den duur iedereen uitsluitend Radler drinken. Radler Grapefruit 0.0%.

6. Overtuig alle ooms en tantes in deze wereld ervan dat ze worden gehackt als ze niet op ALLE berichten op social media reageren.

Bepaalde social media worden gegarandeerd minder leuk als je de sociale controle van je geliefde ooms en tantes voelt. Het zou voor enorme ontregeling en ongemak zorgen als zij er door snode terroristische acties van werden overtuigd dat ze gehackt werden als ze niet op alle berichten reageren die ze zien. Reken er maar op dat tante Gonny je avonturen op Grindr binnenkort goed gaat bijhouden.

7. Zet bevolkingsgroepen niet met bommen, maar met sport tegen elkaar op

Intense voetbalfans zijn soms gemakkelijk tot agressie te verleiden, dus als je een alternatieve voetballeague bedenkt, kun je op die manier bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Denk aan de bond voor religieuze voetbalverenigingen, waarbij moslimclubs voetballen tegen christelijke voetbalclubs. De fans zullen tekeer gaan tegen elkaar, en jij als terrorist oogst zo je haat en ontregeling. Bij de maximale ontregeling die een WK met zich meebrengt zal de terrorist glunderen van zijn snode succes.