Hoi Tinderjongen, dit is wat je foto over je zegt

Beeld: Hanna Whittle

Zowel hetero- als homomannen op Tinder zijn heel strategisch in hoe ze op de foto gaan. Ze weten exact hoe ze hun lelijke kanten moeten wegmoffelen en hun pluspunten in het zonnetje kunnen zetten. Eigenlijk niks mis mee, iedereen wil er tenslotte lekker appetijtelijk uit zien. Maar we weten ook hoe kut het is als bij de eerste date blijkt dat je drie weken lang hebt gechat met de in de baarmoeder overleden tweelingbroer van Smeagol. Daarom hier een mooi overzicht van al die geniepige fototrucjes zodat je er voortaan rustig doorheen kan prikken.

Dit is wat een foto van een gast op Tinder over zijn persoonlijkheid en uiterlijk zegt:

1) Poseren voor een close-up

Verdwijn in die enorme puppy-ogen. Smelt door die zwoele, zijdezachte lippen. Smacht naar die strakke kaaklijn en shiny jukbeenderen. Deze boy toont alleen zijn gezicht, want hij wil niet dat je de rest van zijn vettige lichaam ziet, sukkel! Dit is een sneaky afleidingsmanoeuvre!

2) Poseren met Machu Picchu

Bijna alle mannen die naar Peru reizen, komen hier alleen maar om een Tinderfoto te schieten. Ze hebben zichzelf ingefluisterd dat vrouwen en homo's geilen op bekende bouwwerken en ruïnes. Stop right there honey! Die berg met stenen boeit een mens net zo weinig als de roodgloeiende mannenkop met gele dreadlocks op de voorgrond. Dit geldt overigens ook voor foto's bij de Eiffeltoren, Times Square, een willekeurige skyline, de Piramiden van Gizeh, de Klaagmuur, het Christusbeeld in Rio, het Sydney Opera House, de Golden Gate Bridge en de Taj Mahal: we don't care!

3) Poseren met zonnebril op

Iedereen ziet er cool uit met een zonnebril. Echt iedereen. Zelfs de slobberige reet van Donald Trump. Is het je trouwens al eens opgevallen dat lelijke ogen een gezicht echt goed kunnen vergallen?

4) Poseren met kinderen in Afrika

Deze gast is in Burkina Faso op weg naar een 5-sterren restaurant even snel uit z'n Hummer gestapt om een selfie te maken met wat kinderen van een lokale stam. Zo kan hij, eenmaal terug in Nederland, als echte wereldverbeteraar slash droomschoonzoon kutjes laten soppen. Denkt hij.

5) Poseren op een berg van 500 meter afstand, het liefst met z'n rug naar je toe

Zie je hem daar in de verte? Kijk goed! Ja, dat silhouet, dat is hem! Op een berg. Mooie berg hè? Zo, nu je betoverd bent door het prachtige landschap, druk je vanzelf wel op die Super Like zonder te weten wie toch die seksbom in afritsbroek op de achtergrond is.

6) Poseren met zes vrienden op een rij

Er staan vijf lekkere gasten op deze foto en één spuuglelijke. Je hebt geen flauw idee met welke je nou te maken hebt. En dat is precies de bedoeling. Deze meneer wil jou lekker in de waan laten dat hij een van de lekkere is. Spoiler: het is letterlijk ALTIJD de moerastrol waarvan je hoopt dat 'ie het niet is.

7) Poseren in de handstand

'Ik ben een sportieve en lenige jongen die je in alle standjes alle hoeken van mijn kamer laat zien'. Dames en heren, dat is toch wat we allemaal willen? Een slangenmens met brede bovenarmen? Maar een niet zo fijne bijkomstigheid van deze foto is dat je alleen als je je mobieltje omdraait iets van zijn gezicht kan zien... En dat is niet voor niets. Lekker lichaam, hondenkop.

8) Poseren met een huisdier

Maak je geen illusies: hij haat poezen. Nou ja, niet alle poezen. Die van jou wil hij wel een keer goed laten spinnen. En daarom heeft hij deze Moldavische zwerfkat zonder staart uit een vuilnisbak gevist voor een sympathieke Tinderfoto. Ga er maar vanuit dat hij het beest daarna voor een voorbij jakkerende truck heeft getrapt.

9) Poseren in kunstig zwart-wit

Omg, is het een model? Is z'n zus student fotografie? Is dit voor LinkedIn? Allemaal vragen die door je heen gaan en waar je jezelf mee ophitst wanneer je een zwoele zwart-witfoto voorbij ziet komen. Maar stel jezelf deze vraag eens: wat voor een huidziekte zou 'ie hebben? En is acne seksueel overdraagbaar?

10) Poseren met een Snapchat-filter

Deze persoon is waarschijnlijk zo onzeker dat hij zijn hoofd alleen op een foto durft te vertonen als er wat dierlijke elementen in de foto verwerkt zijn. Zoals hondenoren of -tong. Of de snorharen van een kat. Of een filter waardoor ook Jocelyn Wildestein er ineens uit zou zien als Doutzen Kroes.

11) Poseren met ontbloot bovenlijf, het liefst in een spiegel van de gym

Hij houdt van sporten, wat fantastisch voor 'm! En wat is hij daar trots op! Op dat fantastische lichaam! Hij houdt gewoon zó van crossfit! Zelf fit blijven en een knoeperhard lichaam kweken met uitstekende aderen (letterlijk) is belangrijker dan bijvoorbeeld een keer bij z'n alleenstaande moeder in de WW op bezoek gaan. De laatste keer dat hij haar zag, was vlak voor de oprichting van zijn vaste gym. In 1996. Deze vierkante ijdeltuit zou het liefst constant zijn eigen biceps naar rechts swipen.

12) Poserend in of naast een sexy auto

Deze daddy wil laten zien dat hij geld heeft. Met die vette bak op de foto wil hij je meegeven dat je je vooral niet moet blindstaren op zijn hazenlip of glazen oog. Swipe gewoon naar rechts, stap in en rij zo snel mogelijk mee voor wat tempura garnalen en pornstar martini's in het Okura. Of die auto is niet van hem en hij heeft je geflest. LOL!

13) Poseren met een reusachtige vis

Om één of andere reden, die voor ons volstrekt onduidelijk is, staat zeker 30% van de Tindergebruikers met een stervende snoek of karper op de foto. Is dit nog naar aanleiding van de Facebook-pagina 'Met je vis op de foto'? Geen idee, maar de glibberige visklauwtjes van dit soort mannen moet je niet in je broekje willen!

14) Poseren met een bekende Nederlander (of een wassenbeeld daarvan)

Deze persoon wil de illusie wekken dat hij bevriend is met bekende mensen. In werkelijkheid is dit iemand van het niveau 'extreem zielig' en 'Jeroen van de Boom opwachten op parkeerplaatsen', want deze gozer hobbelt achter elke BN'er aan alsof hij versgebakken krokante bacon aan z'n achterwerk heeft hangen. Kijk uit want deze aandachtsgeile man is jouw gloednieuwe stalker.

15) Poseren met een love interest

Deze jongen probeert zijn verse Tindermatches al jaloers te maken voordat er überhaupt een virtueel woord gewisseld is. Waarom zou je in godsnaam innig poseren met iemand anders op je Tinderprofiel staan? En dat terwijl hij waarschijnlijk al tien jaar lang gefriendzoned wordt door de jongen of meid naast wie hij gretig poseert.

16) Poseren in een leeg voetbalstadion, het liefst Camp Nou

Deze jongen zit op voetbal en is he-le-maal weg van FIFA 17. En deze passie deelt 'ie graag met jou. Hij ziet het al helemaal voor zich... Dat jij 'm pijpt terwijl hij aan z'n controllertje pingelt en aan Cristiano Ronaldo denkt. Vergeet niet om af en toe op die vuvuzela te blazen, lieverd.

17) Poseren met een petje

Als hij op elke foto een petje draagt, kan dat precies twee dingen betekenen. 1. Hij is kaal. 2. Hij is bijna kaal.