Waarom doen thuiswonende studenten altijd alsof hun leven waanzinnig chill is?

Beeld: Marijtje Berghuis

Dit is wat thuiswoners eigenlijk bedoelen als ze zeggen dat ze het geweldig vinden om nog bij papa en mama te wonen.

Wat ze zeggen: Ik kan elk weekend bij Frank in de stad blijven slapen. Vindt hij alleen maar gezellig! Ik heb in ieder geval geen kamer nodig om uit te kunnen gaan.
Wat ze eigenlijk bedoelen: Frank haat mij en neemt al weken z’n telefoon niet meer op.

Wat ze zeggen: Mijn moeder vindt het ontzettend fijn dat ik nog thuis woon. Ze heeft zware jaren achter de rug en we hebben het ontzettend leuk samen!
Wat ze eigenlijk bedoelen: Mijn moeder haat mij en bidt elke avond tot de goden van Studentenwoningweb dat ik plotseling verdwijn naar een studentenhuis in Breda.

Wat ze zeggen: Ik hoef echt geen fuck te doen thuis. Mijn moeder ruimt al mijn shit voor me op. Hoe chill is dat?
Wat ze eigenlijk bedoelen: Mijn moeder legt m'n glijmiddel altijd bij de zeepjes in de keuken, gooit mijn broeken na één dag in de was, komt 's avonds ineens stofzuigen als ik lig te rukken en gooit mijn mdma weg omdat ze denkt dat 't restjes suiker zijn. Én ze schreeuwt de hele dag alsnog dat ik een poot moet uitsteken 'omdat het hier geen hotel is'.

Wat ze zeggen: Die drie uur reistijd die ik elke dag heb zijn goed te doen hoor, de spits valt wel mee en ik kan lekker alvast mijn schoolwerk doen.
Wat ze eigenlijk bedoelen: Er is absoluut niks erger dan op maandagavond half zeven in een overvolle intercity zitten. Ik word altijd betast door de hand van degene die de stoelleuning met mij deelt en degene die de treinprullenbak open trekt bezorgt me een kniebreuk. Zo kan ik niet slapen!

Wat ze zeggen: Ik hoef gelukkig niet te luisteren naar neukende kamergenoten en snuiffestijnen in de gemeenschappelijke keuken op een doordeweekse dag!
Wat ze eigenlijk bedoelen: Ik moet elke dinsdagavond stipt om half tien zo’n 23 minuten lang luisteren naar mijn ouders die het doen in missionarishouding.

Wat ze zeggen: Ik heb gewoon nog veel goede vrienden in mijn hometown en die ga ik echt missen als ik op kamers zou gaan.
Wat ze eigenlijk bedoelen: Ik wil vakkenvullende Victor, die zichzelf omschrijft als ‘vaginavullende Victor’ echt nooit meer zien. Victor is nog maagd. Het enige meisje met wie ik zou slapen in dit hele dorp is mijn stiefzusje. En die is acht en zit in een rolstoel.

Wat ze zeggen: Ik bespaar zo fucking veel geld door thuis te blijven wonen.
Wat ze eigenlijk bedoelen: Ik word nooit gekozen bij hospiteeravonden omdat ik niet weet hoe ik moet stofzuigen, de afwas moet doen of seks moet hebben. Ik word zelfs niet gekozen als ik de enige ben die komt hospiteren.

Wat ze zeggen: Mijn ouders zijn echt heel erg chill. Ik heb bijna geen regels thuis en mag doen wat ik wil.
Wat ze eigenlijk bedoelen: Elke one-night stand die ik mee naar huis neem verandert de dag erna in een brunch met mijn ouders. Volgens mij gaat +3165040392 binnenkort met m'n moeder shoppen?

VIND JE OOK LEUK:
Wie zijn toch die losers die liegen op Twitter voor wat retweets?