Wat is het toch lekker om je badlaken op een stoel te leggen om zo je territorium af te bakenen

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Hier is deel 26: jezelf verzekeren van een loungestoel aan het zwembad door er alvast een handdoek op te leggen terwijl je zelf nog ff gaat lunchen.

Wat is dit?

Als Nederlanders op vakantie gaan, of het nou naar Marmaris of Roompot Kamperland is, zitten ze graag voor een dubbeltje op de eerste rij. Dat betekent dat ze comfortabel willen zijn zonder dat het ze teveel tijd of moeite kost. Wat inhoudt dat ze de beste loungestoelen aan het zwembad willen hebben om elke dag op te liggen terwijl ze hun gratis, aangelengde pina colada's drinken. Om te voorkomen dat iemand anders op hun favoriete plek gaat zitten leggen ze, voor dag en dauw, hun versleten badlaken op de stoel. Om vervolgens zelf weer ff een paar uur in bed te gaan stinken.

Waarom is het zo Nederlands?

Nederlanders gunnen zichzelf het beste, als het aankomt op het rusten van hun vlezige dijbenen. Als er kapers op de kust blijken te zijn zullen ze er alles aan doen om deze mensen hun recht op diezelfde loungestoel te ontnemen. Zélfs als ze helemaal niet van plan waren om de komende 5 uur naar het zwembad te gaan. Denk daar ook eens aan als je ze in de weer ziet met plakband, drie weken voor Koningsdag, gewoon omdat ze echt een goed plekje willen hebben voor de vrijmarkt.

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

In Nederland zeggen we niet 'ik hou van je, lieverd' maar 'ik heb recht op alles in het leven wat ik maar wil. En als ik dat recht niet heb, dan neem ik dat recht in eigen handen. Ik heb toch godverdomme 38 euro betaald voor deze all-inclusive prijsvechter in Marmaris, dan pak ik m'n eigen ligstoel ook!' en dat is prachtig.