Waarom zijn we allemaal zo geobsedeerd door Temptation Island?

Beeld: Hanna Whittle

Temptation Island is een programma vol schoolverlaters, clubkids, tattoo-artists, Wehkamp-modellen en magazijnmedewerkers met een voorliefde voor vreemdgaan. Een recept voor hele geile tv.

Temptation, dit is waarom we van je houden:

 1. Je voelt je als kijker gegarandeerd weer helemaal senang bij je eigen ingedutte relatie of saaie leven. Het voelt namelijk enorm bevrijdend om elke week frontrow te zitten bij mensen die hun relatie ter grabbel gooien door na één dag zonder hun partner al de eerste de beste stukadoor met een kuittattoo af te trekken.
 2. Ze doen allemaal mee om hun relatie 'te testen' voordat ze 'de volgende stap' kunnen nemen. Bitch, je relatie was al kapot voordat je mee besloot te doen aan dit programma. Deelname betekent negen van de tien keer dat de man in de relatie al veertien keer is vreemdgegaan (hai, Kevin!) en de vrouw in de relatie te zwak is om het uit te maken. Met die 'volgende stap' doelen ze vaak op een huwelijk. Terwijl ze allemaal 22 zijn?!
 3. Voor ze worden opgesplitst bespreken ze altijd effe 'wat wel en niet mag'. Als je in een goede relatie zit doe je natuurlijk sowieso niet mee, maar er van uitgaande dat alle deelnemers vorige seizoenen hebben gezien: waarom spreken jullie niet gewoon af dat NIKS MAG? Handje op m'n bil? Gewoon vriendschappelijk toch? Samen topless de zee in springen uit het zicht van de camera's? Gewoon om ff te praten over het leven. Doggy in de badkamer? Kan gebeuren!
 4. De algehele huisstijl van Temptation Island ziet eruit alsof iemands vader wat vlammetjes in een logo heeft gephotoshopt, and we love it. Die vlammetjes komen mooi terug in de Intratuin-fakkels waar de verleiders en verleidsters in slowmotion mee lopen te zwaaien in die sexy tussenstukjes. En niet te vergeten, die gekke vuurbal die soms op de kijker wordt gespuugd na een reclameblok van zeven minuten.
 5. Die machtig mooie tussenstukjes waarin deelnemers áltijd onder een buitendouche staan te knipperen met hun natte wimpers en getuitte lippen om vervolgens 'sssst' te doen met hun wijsvinger. Wat mag ik niet vertellen? Praat ik te hard? Snurk ik? Waarom moet ik ssst doen???
 6. De alom bekende Temptation-kreun, wie kent 'm niet? Je hoort zo'n vijftien keer per aflevering een vrouwenstem vol geilheid 'aaoehhwww' kreunen. Soms wordt dit afgewisseld met een stocksoundbyte van 'donder en bliksem', maar het is áltijd effectief.
 7. De lage jankgrens van de deelnemende stelletjes is enorm vermakelijk. Letterlijk elk normaal mens zou gewoon van het zonnetje gaan genieten op een comfortabel ligbed aan het zwembad, maar nee: de mensen die meedoen aan Temptation kunnen gewoon echt niet anders dan tegen het kruis van een of andere Fabrizio aanwrijven in het zwembad.
 8. Ze zijn allemaal zo verschrikkelijk zwak en het is prachtig. Dag 1 bestaat uit het klagen over hoe erg ze hun partners missen. Dag 2 bestaat uit een 'date' met de verleider die d'r moet gaan masseren terwijl ze goedkope, mousserende wijn drinken op een fleecekleed. En op dag 3 zien we in nightvisionbeeld hoe dezelfde deelnemer een verleider meeneemt naar d'r badkamer omdat de akoestiek voor pik-in-kut-geluiden daar fenomenaal is.
 9. Iedereen is enorm slechtziend en dat werkt in ons voordeel. Hoezo heeft niemand ooit door dat er echt OVERAL camera's en microfoons hangen? Er is geen enkele plek waar je veilig bent. En als je dan toch wilt dat niemand je ziet tijdens het vingeren van een gogo-danseres uit Brasschaat, hang dan gewoon de krokante string van Parastoe over de camera.
 10. Bij het kampvuur zijn vooral de skills van de editor het applaus waard. Letterlijk elk beeld kan met de juiste montageskills worden omgevormd tot 'ik ga vreemd en ik haat alles aan jou, kijk eens hoe lekker ik al deze meiden met lelijke wenkbrauwen ga neuken op dit eiland!', terwijl het misschien gewoon een shot was van een man die op een kruk zit.
 11. De reacties op het kampvuur van de deelnemende stellen zijn dan ook momenten waardoor je weer voelt dat je leeft. Dramatisch grote ogen en lamgeslagen blikken, gaten die in muren worden geslagen, jiu-jitsu trappen tegen onschuldige houten bankjes, spontaan opgewekte braakgeluiden en natuurlijk het 'boos wegrennen in de branding'. Opeens hebben alle deelnemers aan de Toneelacademie in Maastricht gestudeerd.
 12. Dat magische moment dat de verleiders en verleidsters de partners gaan ontmoeten aan de andere kant van het eiland. Dit ontaardt altijd in een sexy rapbattle met oneliners als:
 • 'Ik ben Jill en ik krijg alles wat ik wil'
 • 'Ik heb 400cc aan humor en daarmee kan ik elke man aan de haak slaan'
 • 'Ik ben een echt blondje, met een klein pittig kontje en een groot mondje'
  Belangrijk: bovenstaande uitspraken zijn NIET verzonnen door de De Gladiool-redactie.
 1. Die domme seksmomenten waarbij je alleen een wit laken heel snel heen en weer ziet gaan, ga je na een paar seizoenen echt koesteren. Het is een beetje alsof je naar neukende Sims kijkt, maar we moeten het er maar mee doen!
 2. Soms gaan verleiders en verleidsters een beetje met elkaar lopen bekvechten omdat ze allebei dezelfde man of vrouw willen hebben. Terwijl je dondersgoed weet dat helemaal NIEMAND in het echte leven zou vechten om iemand die er zo uit ziet...
 3. Tijdens het seizoen komen kwaliteitswebsites als HLN.be altijd met gloeiend hete roddels over alle deelnemers. Wat? Zwanetta draagt een pruik!? MIND = BLOWN!