Wie is toch die eikel die de hele tijd moet melden dat 'ie absoluut geen tv kijkt?

Zo herken je 'm:

1) Hij kijkt absoluut geen televisie.
Misschien had je het nog niet gehoord, de eerste 54 keer dat hij dit onderwerp aansneed op alle verjaardagen, vrijmibo's en uitvaarten waar je 'm de afgelopen jaren sprak, maar je goede vriend kijkt geen televisie en hij is daar echt heel erg blij mee.

2) Hij keek vroeger wel eens televisie maar er was zóveel rotzooi op tv dat hij z'n abonnement op heeft gezegd.
Mocht je onverhoopt toch wel eens langer dan een halve minuut met deze gozer praten over zijn haat jegens het concept 'tv', dan weet je precies waarom hij zo verschrikkelijk blij is dat hij NOOIT MEER televisie kijkt. "Er is gewoon zoveel troep op tv, joh. Waar zijn we mee bezig? Ik geef m'n geld dan liever uit aan een avondje kwaliteitstheater of een leuke stedentrip!"

3) Hij bezit niet eens meer een televisiescherm, kun je nagaan!
Als je tijdens een gesprek met deze gast eigenlijk vooral maar een beetje 'hmhm' en 'ohja' hebt gezegd, dan voelt hij al snel nattigheid. Jij bent niet onder de indruk van het feit dat hij geen tv meer kijkt! Hoe durf je? Om de spanning wat op te krikken dropt hij een bom: hij heeft niet eens meer een televisietoestel in huis. Hoe bijzonder is dat? Maakt hem dat niet onwijs speciaal? Hallo!? Haal die gore klauwen uit je zakken en geef deze man onmiddellijk een schouderklopje!

4) Hij verbaast zich nog elke dag over hoeveel mensen er wel televisie kijken.
Dit soort mensen praat graag over zichzelf en hun kijkbuisloze religie. Maar nog liever praten ze over andere mensen. Zondaars, ketteraars, de zwakkelingen. "Pff, ik kan er gewoon echt niet over uit dat er nog altijd zóveel mensen televisie kijken." Vergeet de gruweldaden van IS, zelfrijdende auto's en het gigantische succes van die saaie Pokémon-app. Dit zijn de dingen waar hij verbaasd over is in het jaar 2016.

5) Hij vertelt niks zo graag op feesten en partijen als hoe lang hij al geen televisie meer heeft gekeken.
Sta je weer. Naast hem. Op een feestje. Hij had zich verdekt opgesteld naast de koelkast en sprong enthousiast op je af als een verwaarloosde, dakloze peuter die een Big Mac ruikt. Net terwijl jij staat te klungelen met een flesopener en een flesje Amstel, begint hij te mijmeren over het jubileum dat hij gisteren heeft gevierd. Het was toen precies 4 jaar geleden dat hij televisie had gekeken.

6) Hij kan echt heel erg genieten van een goede kwaliteitsserie hoor, zo'n Netflix Original of HBO-klassieker, maar dat kijkt hij gewoon online.
"Kijk, er is gewoon zoveel troep op tv. Ik heb helemaal geen zin om me daar doorheen te moeten werken. Ik kijk alleen kwaliteitsseries. The Wire, Breaking Bad, van die leipe Scandinavische shit. Je ziet gewoon dat daar veel meer passie in zit. Heb je Brûjlœndäk al gezien? Beste. Serie. Ooit."

7) Hij vindt het echt wonderbaarlijk dat vrienden of collega's honderduit kunnen praten over een programma dat ze gisteren tegelijkertijd op televisie hebben gekeken.
"Ah jongens kom op nou!" of "Iemand nog een goed boek gelezen?" zijn ruismomentjes die hij overal creëert waar er fanatiek een televisieprogramma wordt besproken. Of het in de groepsapp nou over de laatste Zomergasten gaat of tijdens een cardio-uurtje wanneer je de finale van Temptation Island bespreekt, deze persoon zal je altijd rot proberen te laten voelen over het feit dat jij nog durft te genieten van zoiets banaals als televisie. Jij holbewoner!