Wat een vluchteling zegt / Wat een Telegraaf-lezer verstaat

Dag in, dag uit kom je op het internet miscommunicaties tussen vluchtelingen en Telegraaf-lezers tegen. Soms lijkt het wel of de één de ander gewoon niet wil begrijpen.

🍬
Wat een vluchteling zegt: Ik heb net 40 dagen lang van Turkije naar Nederland gelopen nadat iedereen in mijn Syrische dorp in de fik werd gestoken door IS.
Wat een Telegraaf-lezer verstaat: Ik heb CandyCrush laatst uitgespeeld en ik verveelde me echt dood thuis. Dus heb ik besloten om hierheen te komen en de luxe aanleunwoning van je stervende, seniele moeder in te pikken.

πŸ‘§
Wat een vluchteling zegt: Ik moest uit SyriΓ« vluchten nadat ze mijn familie onthoofd hadden op het dorpsplein.
Wat een Telegraaf-lezer verstaat: Ik ben naar dit koude rotland gekomen om jouw dochtertje van 3 helemaal suf te neuken. Is ze op d'r kamer?

🐷
Wat een vluchteling zegt: Mag ik een flesje water?
Wat een Telegraaf-lezer verstaat: Ik ga jouw baan als kantinejuffrouw bij een autodealer in Doetinchem overnemen, omdat jij een ongelovig varken bent en geen boerka draagt.

πŸ’Ά
Wat een vluchteling zegt: Ik heb al het spaargeld van mijn stervende moeder aan een mensensmokkelaar gegeven zodat ik weg kon komen van armoede, aids en moordlustige moslim-extremisten.
Wat een Telegraaf-lezer verstaat: Ik heb mijn ouders in stukken gehakt en hun zuurverdiende spaargeld gestolen zodat ik hier eens flink kan gaan rellen in jouw buurtcentrum of gymzaal.

πŸ”₯
Wat een vluchteling zegt: Ik wil graag een toekomst zonder landmijnen, vervuild drinkwater en besnijdenis voor mijn dochtertje van 4, mag zij hier alsjeblieft naar school?
Wat een Telegraaf-lezer verstaat: Hier, maak kennis met mijn kleine Zaima, een toekomstige crimineel. Ik heb haar jouw land in gesmokkeld zodat ze later jouw kinderen kan beroven en vermoorden en de toekomst van Nederland om zeep kan helpen. Dit land zal branden!

πŸ—
Wat een vluchteling zegt: Er is geen eten in Eritrea. Als ik niet was gevlucht, was ik nu dood.
Wat een Telegraaf-lezer verstaat: Ik keek Al Jazeera op mijn Macbook Air en zag dat jullie hier elke week luxe, gratis voedselpakketten krijgen van de regering. Ik ga jouw voedselpakket opeten en daarna pis ik tegen je voordeur.

πŸ†—πŸ†’
Wat een vluchteling zegt: Wij voelen ons hier eindelijk veilig. Mogen we hier alsjeblieft een nieuw leven opbouwen?
Wat een Telegraaf-lezer verstaat: As-salaam-alaikum! Ik kom al jullie lelijke vrouwen stenigen met de stoeptegels waar ik niet voor heb betaald!

De personen in dit artikel zijn stockmodellen.