Waarom reageren sommige mensen meteen zo spastisch als je ff je telefoon erbij pakt?

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

In sommige sociale situaties hoef je maar heel even op je telefoon te kijken of iemand hijgt al 'Nou, gezellig hoor!' tegen je wang. En ja, de hele tijd op je telefoon zitten is ongetwijfeld superslecht voor je altijd kokende millennialbrein. Maar dat klagen erover, sjies! Doe liever als een normaal mens en krop je frustraties op, om die vervolgens vanbinnen te laten dooretteren!!

Hier is waarom deze klagers eens goed mogen kalmeren:

1) Je bent jaloers op de aandacht die uitgaat naar letterlijk de beste uitvinding ooit

Die glanzende glazen rechthoek bevat alle informatie, entertainment en communicatiemiddelen van de wereld, dus waarom ben je zo verbaasd als iemand "wéér" op dat ding zit? Ik vraag me eerder af waarom jij er eigenlijk niet vaker opzit. Heb je dikke vingers ofzo? Want daar zijn gewoon operaties voor lieverd!

2) Je gezeur komt niet grappig of behulpzaam over, maar als... gezeur

Je kent toch van die luide kleuters die zichzelf een vuurrood jankhoofd aanmeten omdat ze tijdens het boodschappen doen maar zes zakken chips mogen in plaats van zeven? Dat ben jij als je 'Je bent wel verslaafd aan dat ding hè' kermt zodra iemand even een half minuutje zijn whatsappjes checkt. Wat zeg je? Dat ik nu ook zo'n zeurende kleuter ben, door jou in dit artikel aan te vallen? Sorry ik kan je niet horen, ik ben al bij de volgende alinea!!

3) Luister, misschien ben je zelf het probleem

Heb je weleens overwogen dat de mensen die hun telefoon gebruiken in jouw omgeving niet verslaafd zijn, maar simpelweg jou een zeer saai mens vinden? De volgende keer dat je 'Mobiele eenheid!' wilt roepen omdat iedereen in je gezelschap tegelijkertijd op z'n telefoon zit, neem dan eens in overweging dat ze met z'n allen in een WhatsApp-groep aan het overleggen zijn hoe ze het snelst bij jou weg kunnen komen!! Misschien bespreken ze onderling welke smoes het best zal werken om jou te ontvluchten, terwijl één groepslid alvast haar creditcard-info invult op haar Uber-app. Teamwork!!

LEES OOK:
Dit is hoe elk huisfeest er tijdens de lockdown aan toegaat!