21 handige antwoorden op de rotvraag 'Wat betekent je tattoo eigenlijk?'

Of je nu een traan onder je oog, een tribal boven je reet of een dromenvanger op je onderarm hebt staan; er is altijd wel iemand die een diepzinnige anekdote over je dode oma probeert te ontfutselen.

En als je dan pissig reageert of diep zucht omdat je deze vraag al 5000 keer hebt moeten beantwoorden, krijg je de sneer dat je 'er toch zelf voor hebt gekozen om een tattoo op een zichtbare plaats te nemen'. Is ook zo, maar misschien heb je gewoon geen zin om die diepe anekdote over dode familieleden of je roots die bij de Maori liggen op te rakelen. En misschien was je gewoon aangeschoten in een tattooshop en vond je die tribal die nu op je schouderblad prijkt 'wel een lache plaatje'. Kan toch?

Daarom hieronder 21 superhandige antwoorden die je kan gebruiken om tattoo-loerders af te schudden als ze je vragen 'hey, waar staat je tattoo eigenlijk voor?':

1)"Oh dit? Dit is mijn lievelingssongtekst van Frans Duijts, vertaald naar het Latijn. Het gaat over hoe fijn het is om een stamkroeg te hebben waar je vrienden 's middags al op je zitten te wachten achter de gokautomaat."

2)"Is geheim."

3)"Het betekent 'laat me met rust' in het Oudkerkslavisch, een taal die niet meer wordt gesproken."

4)"Dit is het laatste boodschappenlijstje dat mijn moeder schreef, voor ze werd geschept door de SRV-wagen en voor mijn ogen stierf."

5)"Vogel is mijn lievelingsgerecht, vandaar die drie zwaluwen op mijn heup."

6)"Iedereen die dit leest sterft binnen 7 dagen."

7)"Ik ben tussen m'n 3e en 8e levensjaar opgevoed door een roedel spinnen. Dit is mijn neef Rico."

8)"Mijn zusje is vermoord door een stier, toen ze in een weiland moest plassen tijdens een familie-uitje. Oh en het is ook m'n sterrenbeeld! Ik ben gek op horoscopen!"

9)"Ik zag ooit eens een opgevoerde en getunede Toyota met deze tribal op de achterruit door de straat rijden, en raakte toen enorm geïnspireerd."

10)"M'n goede vriend Marcel is in 2004 lid van een Maori-stam geworden en om hem te steunen heb ik deze tribal van 20 centimeter in m'n lies laten tatoeëren."

11)"Zeg ik niet."

12)"Ik ben leraar wiskunde en vergeet soms hoe ik een driehoekje moet tekenen, dit is een soort geheugensteuntje."

13)"Dit hartje is bedoeld voor alle vriendjes die ik heb gehad en die ik nog ga krijgen, dan hoef ik tenminste hun naam niet de hele tijd op m'n borst te zetten. Ik zeg gewoon elke keer dat dit voor hen is."

14)"Dat is Chinees voor 'eierkoek'."

15)"Sorry, dat is persoonlijk."

16)"Ik kwam eind 2009 een hele bijzondere man tegen op straat, hij had geen tong meer en communiceerde via zijn urine. Hij piste deze vorm voor mij, toen ik afscheid van hem nam. Het betekent 'Leef je leven alsof het je laatste dag is'. Mooie man."

17)"09-05-1984? Dat is de dag dat ik mijn eerste moord pleegde. Daarna ben ik naar m'n favoriete snackbar gegaan en heeft m'n maat Johan daar m'n nek versierd met een ouwe vulpen en wat inkt."

18)"Ik heb ooit met dolfijnen gezwommen in een resort op Aruba, dat was zo'n traumatische ervaring dat ik besloot om een zwarte panter op m'n schouder te laten tatoeëren."

19)"Als ik je dat vertel, dan loop je gevaar."

20)"Hier stond eerst Kimberly, de naam van mijn eerste liefde. Toen ik er later achter kwam dat ze ook mijn biologische zusje was heb ik er in gesneden. Daarna heb ik er maar een Tweety overheen laten tatoeëren."

21)"Tyf op."