Deze tassen leggen uit waarom ze een zitplek bezet houden in het OV

Hoe vol de trein of bus ook is, er zijn altijd mensen die hun tas een hele zitplaats gunnen. Hoe kan dit!? We gingen in gesprek met een aantal tassen die onze zitplekken bezet houden.

'Waarom ik niet gewoon op schoot ga bij die tuthola daar? Kijk nou naar d'r? Als jij wist wie er allemaal op die schoot zijn geweest, zou je deze brutale vraag nooit aan me durven stellen. Ik zit hier prima.'

'Pardon? Gun mij ff dit moment van luxe ja. Ik heb het echt niet makkelijk, mijn eigenaar sleurt me mee van hel naar hel. Als het niet zijn gore slaapkamervloer is vol huidschilfers en dode muizen, dan is het wel een zweterig Thais tapijt in een hostel bezaaid met Australische surfdudes en teenslippers. Ik ben vorige zomer zelfs naar India ontvoerd. INDIA! Niets wordt mij bespaard. Dus laat mij.'

'Er zijn meerdere zeehondjes levend gevild zodat ik gemaakt kon worden, en jij denkt dat ik mijn fabulous zelf op de smerige grond laat neerstrijken?'

'Ik krijg hoofdpijn van mijn eigen print dus ik moet echt ff zitten. Heb iemand een Ibuprofen?'

‘Kijk naar mijn eigenaar, vriend: een Marokkaanse jongeman met een baard. De zitplaatsen om hem heen blijven sowieso altijd leeg. Kan ik er net zo goed gebruik van maken toch? Wie doet mij wat?'