Tante Soesa & Sassefras, zijn jullie dood of gewoon druk met andere dingen?

Beeld: Hanna M. Whittle

Van sommige mensen vraag je je echt af waar ze toch zijn gebleven. Er zijn verschrikkelijk veel semi-bekende Nederlanders die ooit breed lachend in de Story stonden te poseren met een hand op hun heup en nu nergens meer te bekennen zijn.

Daarom gunnen we ze nog één laatste keer in de spotlights!

Deze week: Tante Soesa & Sassefras

Waar moeten we ze van kennen dan?

Euhm, DAFUQ? Wat dacht je van haar magische zwevende bed genaamd Bob? Die schijt had aan alles en AL-TIJD sliep. Of 'voice of a generation' sidekick Sassefras? Een zeer aanwezig guitig popje met frietachtig haar en een super uitgesproken mening?! De manier waarop ze ons tussen 1997 en 2001 liefkozend haar 'wolkjes' noemde resoneert nu jaren later nog steeds door in elke vezel van ons wezen. Wat dacht je van die catchy openingstune waarin elke uitzending weer subtiel werd gerefereerd aan Tante Soesa haar hé-le dikke derrière. Such EDGE. Tijdens het kijken naar deze hyperactieve acid trip kon je niet anders dan verwonderen over het ongelooflijke improvisatietalent van deze favo tante en de sassy one-liners die uit het bekkie van die praatpop kwamen. Een script leek niet te bestaan, ze maakte elkaar compleet belachelijk en kibbelden maar wat af. En juist dat zorgde voor de BESTE onvoorspelbare televisie ooit.

Waar de fuck zijn ze nu eigenlijk mee bezig?

Het is een algemeen geheim dat tijdens de opnames van een bedsessie zij per ongeluk een motor van een Boeing 747 invlogen. Dit ontzettend nare ongeluk ontnam het paar van elk greintje onschuld en het duurde jaren voordat ze deze klap te bovenkwamen. Tante Soesa koos voor een leven in de luwte en schijnt af en toe in haar ouderlijk dorp onverstaanbare leuzen richting de lucht te schreeuwen. Sassefras probeerde het nog in de lokale politiek en als standup comedian maar had daarin weinig succes. Toen Fox Kids ter ziele ging bleek dat ook het failliet voor ons olijke duo. We hebben nu al dik 15 jaar niets meer van ze vernomen.

Hebben we nog een leuke boodschap voor ze?

We missen je vrolijke nachtjaponnen Tante Soesa en Sassefras zijn sassyness. Kunnen jullie alsjeblieft nog één keer terugkomen? Met ons op avontuur? Om te vliegen op het bed naar verre landen over zee?